”Voi olla muitakin, jotka eivät ole palanneet” – Kahden naisen tappamisesta epäilty jatkanut ”ajelutuksia” vuosia

51-vuotiasta miestä epäillään kahden kadonneen naisen henkirikoksista. Poliisi tiedotti tänään, että miehen mahdollisesti väkivaltaisten ”ajelutusten” uhreja voi olla enemmänkin. Rikostarkastaja kertoo HS:lle, että jopa henkirikosten uhreja voi vielä paljastua lisää.

Epäilty mies on poliisin mukaan liikkunut valkoisella Audilla.

9.12.2022 10:50 | Päivitetty 9.12.2022 10:57

Poliisi on pystynyt yksilöimään useita kahden naisen tappamisesta epäillyn miehen ”ajelutusten” uhreja, kertoo Helsingin poliisin rikostarkastaja Jari Koski HS:lle.

Poliisin mukaan miehen toimintamallille tyypillistä on ollut, että epäilty on ottanut naisia kyytiin ja esimerkiksi leiriytynyt heidän kanssaan. Retket ovat suuntautuneet ympäri Suomen.

Lue lisää: Poliisi julkaisi kahden naisen tappamisesta epäillyn nimen ja kuvan: Pyytää havaintoja

Kahden kadonneen naisen epäillään joutuneen näillä retkillä henkirikoksen uhriksi. Poliisin tietojen mukaan mies olisi ajelutusretkien aikana pahoinpidellyt kyydissä olleita naisia, ja hän on saattanut tehdä heille myös seksuaalista väkivaltaa.

”Olemme yksilöineet useampia henkilöitä, jotka ovat joutuneet kuljetuksen kohteeksi. Huolestuttavasti näyttää siltä, että heitä voisi olla vielä huomattavasti enemmänkin”, Koski sanoo.

Kosken mukaan poliisi tutkii myös sitä vaihtoehtoa, että löytyy vielä lisää niitäkin, jotka eivät ole palanneet 51-vuotiaan Mika Moringin ajelutuksilta.

”Täytyy ottaa huomioon, että voi olla vielä muitakin, jotka eivät ole palanneet retkiltä”

Poliisi julkaisi aiemmin tänään epäillyn nimen, sillä se on poliisin mukaan välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi ja uhrien tavoittamiseksi. Mies on tällä hetkellä vangittuna.

Poliisi julkaisi Mika Moringin kuvan esitutkintalain perusteella. Poliisi katsoo, että tapauksessa täyttyvät perusteet, joidena mukaan epäillyn nimen tai kuvan saa antaa julkisuuteen, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi.

Helsingin Sanomat julkaisee epäillyn nimen mahdollisten muiden uhrien tavoittamiseksi, ja koska tunnistetietojen julkaisu voi edesauttaa vakavien rikosten selviämistä.

Kosken mukaan miehen toiminta on saattanut jatkua useita vuosia.

”Epäilemme, että useita vuosia tai jopa pidempiä ajanjaksoja”, Koski sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat