Suomi lähettää taas uutta ase­apua Ukrainaan

Uusin aseapupaketti nostaa avun kokonaismäärän jo lähelle kahtasataa miljoonaa euroa. Suomi myös jatkaa koulutusta Britanniassa.

Ukrainalaisia sotilaita koulutuksessa Britanniassa sotilastukikohdassa Kentissä marraskuussa. Myös suomalaisia kouluttajia opettaa ukrainalaisia Britanniassa.

20.12.2022 15:36

Suomi lähettää jälleen uuden aseapupaketin Ukrainaan. Kyseessä on nyt yhdestoista puolustustarvike­apulähetys.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti asiasta tänään tiistaina valtioneuvoston esityksestä.

Lue lisää: Presidentti Niinistö: Suomi valmistelee jo seuraavaa aseapu­pakettia Ukrainalle

Pian lähtevän paketin arvo on 28,8 miljoonaa euroa. Kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikepakettien yhteisarvo on nyt noin 190 miljoonaa euroa.

”Ukrainan puolustustaistelu jatkuu. Tarve puolustusmateriaalille on suuri. Jatkamme tukeamme”, sanoo puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) ministeriön tiedotteessa.

Tavalliseen tapaan ministeriö ei kerro, mitä lähetys sisältää tai miten ja milloin se toimitetaan perille.

Samoin tavalliseen tapaan ministeriö kertoo, että lisäavussa on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita että Puolustusvoimien resurssitilannetta.

Lisäksi Niinistö päätti, että Puolustusvoimat jatkaa osallistumistaan koulutustuen antamiseen Ukrainan asevoimille Isossa-Britanniassa ensi vuoden loppuun asti.

Se on merkittävä satsaus. Suomi lähetti elokuussa parikymmentä kouluttajaa Britannian johtamaan koulutusoperaatioon, jonka tarkoituksena on kouluttaa Ukrainan asevoimien sotilaita.

Britannia on pyytänyt kumppanimailtaan tukea koulutuksen toteuttamiseen, mihin Suomi nyt siis yhdellä lisävuodella osallistuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat