Mika Moring vangittiin taas – Epäillään uusista raiskauksista ja vapaudenriistoista

Muun muassa kahdesta henkirikoksesta epäilty mies vapautettiin yllättäen maanantaina aiemmasta tutkintavankeudesta.

Mika Moringia epäillään lukuisista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Hän peitti perjantaina kasvonsa viestinten kameroilta vangitsemisistunnon alussa Helsingin käräjäoikeudessa.

23.12.2022 9:52 | Päivitetty 23.12.2022 13:27

Helsingin käräjäoikeus hyväksyi perjantaina poliisin uuden vangitsemis­vaatimuksen Mika Moringista. Hänet määrättiin tutkintavankeuteen neljästä raiskauksesta, kahdesta vapaudenriistosta ja yhdestä pahoinpitelystä todennäköisin syin epäiltynä.

Moring oli jo aiemmin joulukuussa vangittuna 28-vuotiaan Katja Miinalaisen taposta epäiltynä, mutta Helsingin käräjäoikeus määräsi hänet maanantaina vapautettavaksi vastoin poliisin tahtoa. Poliisi on kannellut käräjäoikeuden vapauttamispäätöksestä Helsingin hovioikeuteen.

Itä-Suomen poliisi epäilee puolestaan Moringia syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan taposta.

Poliisi pidätti Moringin maanantaina heti vapauttamispäätöksen jälkeen toisen rikosepäilyn perusteella.

Perjantaisen vangitsemispäätöksen rikosepäilyt ajoittuvat kolmelle ajanjaksolle vuosina 2016–2022.

Moring vangittiin ensinnäkin epäiltynä kahdesta raiskauksesta, jotka olisivat tapahtuneet vuoden 2016 aikana.

Toisessa rikoskokonaisuudessa hänen epäillään syyllistyneen raiskaukseen, vapaudenriistoon ja pahoinpitelyyn noin viikon ajanjaksolla loppuvuonna 2021.

Lisäksi hänen epäillään syyllistyneen raiskaukseen ja vapaudenriistoon kahden päivän aikavälillä tämän vuoden loppupuolella.

”Nyt vangitsemisen perusteena olevat rikosepäilyt ovat tulleet poliisin tietoon, kun pyysimme epäillyn mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä poliisiin”, tutkinnanjohtaja, komisario Mari Päivärinta kertoo tiedotteessa.

Käräjäoikeus määräsi, että mahdolliset syytteet on nostettava viimeistään helmikuun alussa.

Poliisi toivoo edelleen, että Moringin kanssa liikkuneet henkilöt ottaisivat yhteyttä poliisiin. Poliisin tietojen mukaan Moring on kohdistanut epäiltyjä väkivalta- ja seksuaalirikoksia useisiin naisiin.

Poliisi pyytää myös yleisövihjeitä kadonneen Katja Miinalaisen liikkeistä. Moringia epäillään edelleen Miinalaisen taposta, ja epäillyn henkirikoksen tutkinta jatkuu.

Vihjeistä voi olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 476147.

HS:n selvityksen mukaan Moringilla on pitkä rikoshistoria muun muassa lukuisiin naisiin kohdistuneista pahoinpitelyistä ja laittomista uhkauksista.

Helsingin Sanomat on julkaissut epäillyn nimen poikkeuksellisesti mahdollisten muiden uhrien tavoittamiseksi, ja koska tunnistetietojen julkaisu voi edesauttaa vakavien rikosten selviämistä.

Juttua täydennetty poliisitiedotteen pohjalta 23.12.2022 klo 13.27.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat