KSML: Puolustus­voimien työntekijä epäiltynä isossa huume­vyyhdissä

Poliisi epäilee rikollisten tuoneen Suomeen 54 kiloa amfetamiinia ja kaksi kiloa kokaiinia.

Poliisi on paljastanut Keski-Suomessa mittavan huumevyyhdin.

23.12.2022 14:19

Poliisi on paljastanut sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Keski-Suomessa mittavan huumeiden salakuljetus- ja levitysvyyhdin. Rikoksista epäiltyjen joukossa on Puolustusvoimien kantahenkilökuntaan kuuluva henkilö.

Poliisi epäilee lehden mukaan, että Suomeen tuotiin viime syksyn ja kuluvan vuoden kesän välisenä aikana yhteensä 54 kiloa amfetamiinia ja kaksi kiloa kokaiinia. Niiden arvo on katukaupassa noin kolme miljoonaa euroa.

Rikoskokonaisuudessa on yhteensä yli kymmenen henkilöä rikoksista epäiltyinä. Poliisin mukaan epäillyt eivät kuulu tunnettuihin rikollisjengeihin.

Poliisi on takavarikoinut esitutkinnan aikana 30 kiloa amfetamiinia, joka oli valtaosin vahvuudeltaan 30-prosenttista. Lisäksi tutkinnan yhteydessä on takavarikoitu useita sarjatuliaseita, 860 käyttöjakson verran dopingaineita, noin 44 000 euroa käteistä sekä useita autoja ja moottoripyöriä.

Keskisuomalaisen tietojen mukaan rikoksista epäillyistä yksi kuuluu Puolustusvoimien kantahenkilökuntaan Jyväskylän varuskunnassa ja toinen työskentelee terveydenhoitajana Jyväskylän kaupungin palveluksessa. Kolme epäillyistä on toiminut järjestyksenvalvojina.

Poliisi ei ota kantaa epäiltyjen taustoihin mutta toteaa, etteivät rikosepäilyt liity epäiltyjen ammatteihin tai töihin.

HS ei ole tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat