Joulun meno­liikenne sujui pääosin rauhallisesti – päivän aikana pelti­kolareita ja perään­ajoja

Suuremmilta onnettomuuksilta on toistaiseksi vältytty joulun menoliikenteessä.

Joulun menoliikennettä Mäntsälässä perjantaina.

23.12.2022 19:26

Joulun aatonaaton liikenne on sujunut pääosin rauhallisesti, kerrotaan liikenteenohjausyhtiö Fintrafficista. kello 19 aikaan joululiikenne on jo vähenemään päin kaikilla pääteillä.

Isoimmilla pääteillä liikennemäärät ovat Fintrafficin mukaan koko päivän pysytelleet lähes normaalin arki-illan lukemissa. Puolenpäivän jälkeen muutama tunti oli pääväylillä hieman tavallista vilkkaampaa. Liikenneruuhkahuippua oli ennustettu tänään puolenpäivän ja iltakuuden väliselle ajalle.

Myös suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty, vaikka Ilmatieteen laitos oli antanut varoituksia huonosta liikennesäästä.

”Pieniä peltikolareita, peräänajoja ja ojaanajoja on ollut tuossa pitkin päivää, mutta ei ole mitään vakavampaa tiedossa”, kertoi liikenneoperaattori Juho Anttonen Fintrafficista alkuillasta.

Alkuillasta pientä haittaa aiheutui Urjalassa Ysitiellä, kun raskasta kalustoa oli jäänyt huonossa kelissä jumiin mäkeen. Poliisi joutui ohjaamaan liikennettä sen aikaa, kunnes kalusto pääsi taas liikkeelle.

Vilkkainta liikenne on ollut suurilla pääteillä Kolmostiellä Helsingin ja Tampereen välillä sekä Nelostiellä Helsingin ja Heinolan välillä.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoi iltapäivällä Twitterissä, että Pirkanmaalla oli tapahtunut useita kolareita lyhyessä ajassa. Poliisi kehotti liikenteessä olevia huomioimaan huonon ajokelin.

Ilmatieteen laitos antoi joululiikenteeseen lähtijöille varoituksia huonosta liikennesäästä Etelä-Suomesta Keski-Suomeen ulottuvalle alueelle sekä Pohjois-Lappiin Inarin ja Utsjoen alueille.

Ajokeli on ollut huono tai erittäin huono yli kahdella kolmanneksella Suomen ajoteistä Fintrafficin ylläpitämän kokonaistilanteen mukaan.

Jouluaatolle tai joulupäivälle Suomeen ei ole annettu toistaiseksi yhtään varoitusta esimerkiksi huonosta ajokelistä. Tapaninpäiväksi Suomen pohjoisosiin on annettu varoitukset mahdollisesti huonosta kelistä. Tämä johtuu Ilmatieteen laitoksen mukaan pohjoiseen saapuvista lumisateista.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat