Entisen seikkailupuiston alueella syttyi raju tulipalo – Kuopion Hoksopolin kahvila tuhoutui täysin

Hoksopoli-seikkailupuiston kahviona toiminut rakennus tuhoutui palossa täysin.

25.12.2022 0:31 | Päivitetty 25.12.2022 10:54

Kuopiossa Rauhalahden alueella sijainnut autio hirsitalo paloi myöhään jouluaattoiltana täysin. Rauhalahden leirintäalueen takana sijainnut noin 100-neliöinen talo oli ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos pääsi kohteeseen.

"Se paloi ihan täysin. Siinä ei ollut oikeastaan enää mitään sammutettavaa siinä vaiheessa ja annettiin palaakin. Raivaustyöt jatkuvat vielä muutaman tunnin”, kertoo päivystävä palomestari Kalevi Bruun.

Palomestarin mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa kenen omistuksessa rakennus oli.

”Kohteeseen ei ollut aurattua tietäkään eli se oli ihan täysin autio ja hyvin vanha hirsitalo, jossa ei ollut sähköjäkään.”

Paloa oli sammuttamassa neljä pelastusyksikköä. Tämän hetkisen tiedon mukaan palossa ei sattunut henkilövahinkoja.

Päivystävän palomestarin mukaan palosta tuli useita ilmoituksia, sillä talo paloi suurella liekillä ja näkyi hyvin lähialueille. Palomestarin mukaan kyseessä on Kuopiossa 2000-luvulla toimineen Hoksopoli-seikkailupuiston kahviona toiminut rakennus.

Hoksopoli oli vuosina 2007–2009 Kuopiossa toiminut koko perheen seikkailupuisto, josta oli tarkoitus tulla kaupungin vetonaula. Valtavaksi lautapeliksi suunniteltu puisto ei kuitenkaan vetänyt tarpeeksi kävijöitä, eikä sitä avattu enää kesällä 2010. Ylen mukaan puisto tuotti Kuopion kaupungille tappiota noin 1,5 miljoonaa euroa. Myöhemmin suuri osa siitä purettiin.

Palomestarin mukaan vaaraa jouluaaton palon leviämisestä ei ollut, sillä lähettyvillä ei ole muita rakennuksia. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Oikaisu 25.12. kello 10.54: Artikkelissa kirjoitettiin virheellisesti Rauhanlahden alueesta. Oikea nimi on Rauhalahti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat