Poliisilla jouluyönä runsaasti kotihälytys­tehtäviä Sisä- ja Varsinais-Suomessa

Joulu on sujunut poliisin kannalta pääosin rauhallisesti. Joulurauhan julistuksessa oli paikalla ennätysyleisö.

25.12.2022 8:25

Sisä-Suomen poliisi kertoo saaneensa joulupäivän vastaisena yönä lukuisia kotihälytyksiä, tiedotteen mukaan jopa ”jonoksi asti”. Vakavin oli Laukaassa yksityisasunnossa epäilty tapon yritys, johon liittyen yksi henkilö on otettu kiinni.

Tampereella Lentävänniemessä poliisi otti kiinni yhden henkilön, jota epäillään kahdesta yksityisasunnossa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä.

Osa kotihälytyksistä oli poliisin mukaan meteliin liittyviä tehtäviä.

Kotihälytyksen ohella poliisitehtäviä aiheuttivat Sisä-Suomessa rattijuopumukset, liikenneonnettomuudet ja itsetuhoiset henkilöt.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että joulurauhan julistuksessa Turun Suurtorilla oli aattona paikalla ennätysyleisö, noin 15 000 ihmistä. Tapahtuma sujui rauhallisesti.

Poliisin mukaan Varsinais-Suomessa oli huomattava määrä kotihälytystehtäviä jouluaattoillan ja joulupäivän aamun välisenä aikana. Yhteensä tehtäviä oli 21. Hälytysten syinä oli poliisin mukaan esimerkiksi perheväkivalta, meteli tai häiriötä aiheuttanut henkilö. Satakunnassa kotihälytystehtäviä oli vastaavana aikana neljä.

Lisäksi Lounais-Suomen alueella tavattiin poliisin mukaan seitsemän humalaista kuljettajaa.

Yleisesti ottaen Lounais-Suomen poliisilla oli suhteellisen rauhallinen jouluaatto ja jouluyö.

Myös Hämeen poliisin joulu sujui rauhallisesti. Poliisitehtäviä aiheuttivat tiedotteen mukaan muutamat rattijuopumukset sekä metelistä aiheutuneet kotihälytykset.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat