Rautjärvellä toinenkin tulipalo sunnuntaina, palaneen asuin­rakennuksen luota löytyi ruumis – Poliisi tutkii yhteyttä kirkkopaloon

Rautjärvellä paloi joulupäivänä kirkko ja asuinrakennus, jonka alueelta löytyi ruumis. Poliisin yhtenä tutkintalinjana on, että palot liittyvät toisiinsa.

Rautjärven kirkko syttyi palamaan joulupäivän aamuna.

25.12.2022 19:26 | Päivitetty 25.12.2022 20:10

Poliisi tutkii kahden Rautjärvellä Etelä-Karjalassa joulupäivänä tapahtuneen tulipalon yhteyttä toisiinsa, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.

Rautjärvellä paloi sunnuntaina kirkko ja tämän jälkeen asuinrakennus. Asuinrakennus sijaitsi Torsantiellä. Poliisi selvittää, onko tulipaloilla yhteyttä toisiinsa.

Asuinrakennukseen liittyvän palonsyyn selvittämisen yhteydessä kiinteistön alueelta löytyi ruumis, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin yhtenä tutkintalinjana on, että palot liittyvät toisiinsa ja siinä tapauksessa vaaraa uusille tulipaloille ei ole.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Torsantiellä olevasta rakennuspalosta kello 10.20 sunnuntaina aamupäivällä eli pari tuntia Rautjärven kirkossa syttyneen tulipalon jälkeen.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Kalle Lantta kertoo, että kohteessa paloi omakotitalon kokoinen päärakennus ja sen pihapiirissä olleita piharakennuksia. Lantalla ei ole tietoa, onko kyseessä vakituinen vai vapaa-ajan asunto.

Päärakennus ja muutama pienempi rakennus tuhoutuivat tulipalossa kokonaan.

Lantan mukaan tulipalosta ilmoitti useamman kilometrin päässä kohteesta ollut sivullinen henkilö, joka oli havainnut savuja ja liekkejä.

”Rakennus on ollut käytännössä täyden palon vaiheessa jo ilmoitushetkellä. Kun pelastuslaitos pääsi paikalle, tehtävänä oli varmistaa, että palo ei leviä”, Lantta sanoo.

Pelastuslaitos sai palopaikan jälkiraivaustyöt valmiiksi noin puoli kahdeksan aikaan illalla.

Tulipalon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa, Lantta kertoo.

Poliisin Tutkinnan alkuvaiheessa kaikki tutkintalinjat ovat edelleen auki. Poliisi on aloittanut kirkossa tapahtuma-aikaan olleiden alustavat puhuttelut.

Poliisi pyytää tiedotteessaan havaintoja mahdollisesti paloihin liittyvästä vuoden 2020 viininpunaisesta, viistoperäisestä Opel Astrasta. Havaintoa pyydetään joulun ajalta, Rautjärven ja Imatran alueilta.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi

Poliisi kertoi aiemmin sunnuntaina tutkivansa Rautjärven kirkon tulipaloa törkeänä tuhotyönä.

Poliisin mukaan paikalta on löytynyt viitteitä mahdollisesta rikoksesta. Rikosnimikkeet voivat vielä tarkentua tutkinnan edetessä.

Rautjärven kirkko tuhoutui täysin joulupäivän aamuna syttyneessä tulipalossa. Hätäkeskus sai tulipalosta ilmoituksen noin puoli yhdeksän aikaan sunnuntaiaamuna.

Palo syttyi kesken jumalanpalveluksen, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat