Ajokeli huono osassa maata, koko maassa pakastaa

Loppuvuoden sää on varsin vaihtelevaa. Torstaina maan lounais- ja eteläosiin saapuu uusi matalapaine sateineen.

Viime viikolla kävelykeli oli huono Helsingin Kalliossa.

28.12.2022 6:36

Loppuvuoden säähän ehtii mahtua sekä pakkasta ja plusasteita että sadealueita ja poutaa. Ilmatieteen laitoksen mukaan sää on varsin vaihtelevaa.

Keskiviikkona on koko Manner-Suomessa pakkaspäivä. Tiistaina muun muassa jäätävää tihkua ja jäätävää sadetta tuonut sadealue on vielä maan pohjoisosassa, minne kertyy lisää lunta.

Ajokeli ei ole yhtä huono kuin se oli tiistaina, mutta varoitus huonosta liikennesäästä on kuitenkin annettu suureen osaan maata. Huonosta liikennesäästä varoitetaan Kaakkois-Suomesta maan itäosiin sekä Pohjois-Pohjanmaalta eteläiseen Lappiin saakka.

Loppuvuoden aikana Suomeen ehtii saapua ainakin kaksi matalapainetta sadealueineen lounaasta. Väliin mahtuu poutaisempia jaksoja.

Torstaina maan lounais- ja eteläosiin saapuu uusi matalapaine sateineen. Sen myötä ajokeli muuttuu erittäin huonoksi etelärannikolla sekä torstain että perjantain ajaksi. Paikoin muuallakin maassa ajokeli voi olla noina päivinä huono.

Uudenvuodenaatoksi lauantaiksi odotetaan maahan taas uutta, tällä kertaa vetisempää sadealuetta. Sen myötä saadaan vettä tai räntää, mutta iltapäivällä sadealueen etureuna muuttuu lumeksi idässä ja pohjoisessa.

Ajokelin odotetaan olevan huono uudenvuodenaattona Kokkola–Lappeenranta-linjan pohjoispuolella. Tosin vuodenvaihteeseen on vielä sen verran aikaa, että sääennuste ja -varoitukset saattavat ehtiä lauantaina osalta muuttua, Ilmatieteen laitokselta lisätään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat