Silminnäkijät: Tuntomerkkejä vastaava mies liikuskeli kirkolla jo jouluaattona

Poliisi epäilee kirkkopalon mahdolliseksi sytyttäjäksi iäkästä miestä, joka löytyi kuolleena samana päivänä.

Rautjärven kirkko tuhoutui tulipalossa joulupäivänä.

28.12.2022 10:57 | Päivitetty 28.12.2022 11:50

Jotkut silminnäkijät ovat kertoneet poliisille nähneensä ennen Rautjärven kirkon tulipaloa alueella liikkuneen vanhemman miehen, joka voi sopia epäillyn kirkkopalon sytyttäjän tuntomerkkeihin, kertoo tutkinnanjohtaja Saku Tielinen.

Hänen mukaansa tällaisista havainnoista kirkon läheisyydestä on kertonut muutama henkilö. Havainnot miehestä ajoittuvat sekä tulipalopäivän aamulle ennen syttymistä sekä edelliselle päivälle eli jouluaatolle.

”On havaintoja henkilöstä, joka voisi sopia epäillyn sytyttäjän tuntomerkkeihin. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole löytynyt yhtään sellaista todistajaa, joka olisi tuntenut epäillyn ja pystyisi varmuudella sanoa nähneensä juuri hänet. Jatkamme edelleen ihmisten puhuttamista”, Tielinen sanoo.

Poliisi epäilee kirkkopalon mahdolliseksi sytyttäjäksi iäkästä miestä. Hän löytyi palon syttymisen jälkeen kuolleena palaneen omakotitalon kiinteistöltä kolmenkymmenen kilometrin päästä kirkolta.

Mies on syntynyt HS:n tietojen mukaan vuonna 1945.

Poliisi on pyytänyt yleisöltä havaintoja julkaisemiinsa tuntomerkkeihin sopivan henkilön sekä Opel Astra -henkilöauton liikkeistä. Kyse on 60–80-vuotiaasta, harmaantuneesta ja hoikasta miehestä, jolla oli päällään mustat kumisaappaat, mustat housut, ruskea takki ja sinivalkoinen pipo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat