122 vuotta sitten kuolleen miehen perintö jaettiin Merikarvialla

Asiaa selviteltiin parikymmentä vuotta. Perilliset asuivat kaikki eri puolilla Yhdysvaltoja, eikä heihin saatu yhteyttä. Lopulta summa päätettiin antaa hyväntekeväisyyteen.

Merikarvian seurakunnan diakonia- ja vanhustyö sai lähes 4000 euron lahjoituksen.

28.12.2022 13:23 | Päivitetty 28.12.2022 13:28

Merikarvian seurakunnan diakonia- ja vanhustyö sai viime keväänä 3 778,05 euron lahjoituksen. Kyseessä oli eräs unohtunut perinnönosa, jota ei oltu aikanaan jaettu perikunnan kesken.

Henkilö oli kuollut jo vuonna 1900. Hänen leskeksi jäänyt vaimonsa eli aina vuoteen 1951 asti. Pariskunnalla oli yksi lapsi, joka oli kuollut ennen äitiään.

Vasta 1990-luvulla oli maanmittauksen yhteydessä selvinnyt, että pieni osa saaresta oli jäänyt jakamatta. Saarikiinteistön ostajat rekisteröivät tuolloin omistuksensa lainhuudatuksella.

Asiaa selviteltiin parikymmentä vuotta. Perilliset asuivat kaikki eri puolilla Yhdysvaltoja, eikä heihin saatu yhteyttä. Lopulta summa päätettiin antaa hyväntekeväisyyteen. Jo aikaisemmin Mieslaulajain talo sai osansa perinnöstä.

Lahjoituksen jälkeen Merikarvian kirkkoneuvosto laati säännöt, miten ja mihin lahjoitusta jaetaan. Tilintarkastajan ohjeistuksen mukaisesti kirjanpidollisesti lahjoitus käsitellään lahjoitusrahastona, koska lahjoitusta ei käytetä kuluvalla tilikaudella loppuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat