AL: Kokoomusvaltuutettu ahdisteli pikkujouluissa vihreiden valtuutettua

Tampereen kaupunginvaltuuston pikkujoulujen jatkoilla 9. joulukuuta esiintyi häirintää. Järjestyksenvalvoja poisti lopulta vihreiden valtuutettua häirinneen kokoomusvaltuutetun ravintolasta.

Tampereen kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Antti Ivanoff sai varoituksen häirinnästä pikkujoulujatkoilla.

28.12.2022 22:40 | Päivitetty 28.12.2022 23:08

Tampereen kaupunginvaltuuston pikkujoulujuhlissa ja niiden jatkoilla Tampereen ravintola Ponsissa 9. joulukuuta on noussut esiin häirintää.

Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi Aamulehdelle 13. joulukuuta antaneensa kahdelle valtuustoryhmän jäsenelle varoituksen asiaan liittyen. Kokoomuksen valtuustoryhmä oli käsitellyt pikkujoulujen jatkoilla tapahtunutta häirintää joulukuun 12. päivä.

Toinen varoituksen saaneista oli Kummolan mukaan Ilkka Sasi, jonka eduskuntavaaliaikeet kaatuivat jo aiemmin kertomuksiin tämän käytöksestä.

Lue lisää: AL: Kokoomuksen pikku­jouluissa häirintää, Kummola varoitti kahta

Toinen varoituksen saaneista oli Aamulehden selvityksen mukaan kokoomuksen 44-vuotias kaupunginvaltuutettu Antti Ivanoff. Ivanoff on toiminut valtuutettuna vuodesta 2008.

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Vilma Järvisalo vahvisti Aamulehdelle joutuneensa Ivanoffin lähentelemäksi. Järvisalo kertoo, että Ivanoff yritti lähennellä häntä ravintolan baaritiskillä, kunnes toinen kaupunginvaltuutettu saapui paikalle.

Tilanteen jälkeen Ivanoff seurasi Järvisaloa tämän pöytään, jossa Ivanoff yritti kosketella häntä. Aamulehden mukaan Ivanoff seurasi Järvisaloa myös toiselle puolelle ravintolaa.

Lopulta ravintolan henkilökunta kiinnitti tilanteeseen huomiota ja järjestyksenvalvoja heitti Ivanoffin ulos ravintolasta.

Järvisalo kertoo Instagram-tilillään päätöksestään puhua asiasta julkisesti, vaikka reaktiot häirinnästä puhumiseen ovat usein vähätteleviä ja asiattomia.

”Kyse on kuitenkin lopulta rakenteellisesta ongelmasta, ei yksittäisestä keissistä”, hän kirjoittaa.

”Halusin myös osaltani antaa viestiä siitä, ettei näitä asioita tarvitse hävetä tai hyssytellä, vaikka niiden käsittely onkin vaikeaa. Hiljaisuus on nimittäin otollista maaperää epäasiallisen käytöksen ja vallan väärinkäytösten jatkumiselle ja ilmiö huomattavasti yksiä pikkujouluja laajempi.”

Järvisalon mukaan tapaus käsiteltiin sisäisesti ripeästi ja se otettiin vakavasti.

Ivanoff ei kieltänyt, mutta ei vahvistanutkaan, tapahtumia Aamulehdelle. Hän kuitenkin sanoi olevansa pahoillaan tapahtuneesta.

”Ymmärrän, että tällainen ei saa toistua. Valtuustoryhmä on antanut varoituksen. Kyllä tässä vastuukin on selvillä”, hän sanoi.

Tampereen koko kaupunginvaltuustolle ollaan järjestämässä häirintäkoulutusta, johon osallistuminen on pakollista.

Oikaisu 28. joulukuuta kello 23.08: Jutun ingressissä puhuttiin aiemmin virheellisesti tammikuusta, kun kyse oli joulukuusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat