Henkilöauton kuljettajalle tehty huume­pikatesti positiivinen Juuan perään­ajossa

Keski-ikäinen sähköskootterin kuljettaja loukkaantui vakavasti. Onnettomuus tapahtui lauantaina Pohjois-Karjalassa Juuassa valtatie 6:lla.

1.1. 14:45 | Päivitetty 1.1. 16:38

Henkilöauton kuljettajalle tehty huumepikatesti oli positiivinen Juuan peräänajossa, kertoo Itä-Suomen poliisi. Vuonna 1961 syntynyt sähköskootterin kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa vakavasti. Onnettomuus tapahtui Pohjois-Karjalassa Juuassa valtatie 6:lla lauantaina alkuillasta. Hätäkeskukseen soitti sivullinen tielläliikkuja.

Alustavan tiedon mukaan henkilöauton kuljettaja ajoi valottoman sähköskootterin perään noin 80 kilometrin tuntivauhdista.

”Tämä on perään ajaneen kertomaa”, sanoo komisario Jyrki Koskinen Itä-Suomen poliisista STT:lle.

Poliisin paikkatutkinnan perusteella molemmat ajoneuvot kulkivat törmäyksen jälkeen 25 metriä ennen lumivalliin törmäämistä, ja lumessa ne etenivät vielä yli 20 metriä lisää ennen pysähtymistään.

Skootteri oli kolmipyöräinen ja rekisteröimätön, enintään 25 kilometrin tuntivauhtia kulkeva sähköinen kulkuneuvo. Poliisi ei ole vielä päässyt puhuttamaan skootterin kuljettajaa.

Poliisi tarkensi sunnuntaina, että mopoauton sijaan toinen ajoneuvo oli kolmipyöräinen sähköskootteri.

Henkilöauton kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa, kertoi Pohjois-Karjalan pelastuslaitos lauantaina.

Koskinen kertoo, että huumepikatestin tulos on suuntaa antava. Henkilöauton kuljettajalle on tehty myös verikoe, ja sen tuloksista saadaan tietoja joidenkin viikkojen kuluttua.

Henkilöauton kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi häntä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Juttua päivitetty 1.1.2023 kello 16.38: Lisätty muun muassa poliisin sunnuntainen tarkennus siitä, että mopoauton sijaan toinen ajoneuvo oli kolmipyöräinen sähköskootteri.

.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat