Uutta tietoa viitostien rajusta kolarista: kuljettajaa epäillään vamman­tuottamuksesta

Kaksi autoa törmäsi suoralla tiellä Suomussalmella.

Pelastushelikopteri kävi kolaripaikalla Suomussalmella.

2.1. 13:28 | Päivitetty 2.1. 16:13

Viitostiellä Suomussalmella sattui maanantaina puolen päivän aikaan liikenne­onnettomuus, jossa kaksi henkilöautoa törmäsi toisiinsa.

Kainuun pelastuslaitoksen mukaan neljä ihmistä loukkaantui onnettomuudessa ja yksi heistä vakavasti. Hänet vietiin pelastushelikopterilla sairaalaan Ouluun.

Pelastuslaitoksen mukaan kyse oli todennäköisesti ajovirheestä, joka oli johtanut auton heittelehtimiseen kaistalla ja sitten törmäykseen keulat vastakkain.

Oulun poliisilaitoksen mukaan Suomussalmen suunnasta Kuusamoa kohti ajaneen henkilöauton kuljettaja, eteläsuomalainen nainen, menetti autonsa hallinnan ja ajautui vastaan tulleen, pääkaupunkiseudulta kotoisin olevan miehen kuljettaman henkilöauton keulaan. Autot vaurioituivat törmäyskohdistaan.

Poliisin mukaan naisen kuljettamassa autossa oli neljä matkustajaa ja miehen kuljettamassa autossa yksi matkustaja.

Kuusamon suuntaan ajanutta naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksista, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Onnettomuuspaikalle sattui helsinkiläinen Sharam Taimouri, joka kertoo, että törmäys on ollut raju, koska toisen auton moottori oli kokonaan irronnut autosta.

"Toisessa autossa oli moottorikin irronnut eli aika vakava tilanne"

Myös pelastuslaitoksen mukaan toisen auton moottori jäi tielle, mikä kertoo törmäyksen voimasta. Ylinopeutta ei kuitenkaan ilmeisesti ollut tilanteessa.

Hän arvelee, että kyse oli nokkakolarista suoralla tiellä, jossa on satasen rajoitus.

Paikalla oli hänen mukaansa sattumalta myös rajavartijoita, jotka ryhtyivät ohjaamaan liikennettä. Hänen autoseurueensa odotti puolisen tuntia, että he pääsivät jatkamaan matkaa onnettomuuspaikan ohitse.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat