Poliisi: Keuruun ralli­kisassa kuolemaan johtanut onnettomuus ei johda rikos­tutkintaan

Kartanlukija kuoli elokuussa Keuruulla järjestetyssä Rallicup-osakilpailussa. Poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

5.1. 14:10

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan Keuruun Rallicupissa elokuussa kuolemaan johtanut onnettomuus ei johda rikostutkintaan.

Kartanlukija kuoli elokuussa Keuruulla järjestetyssä rallitapahtumassa, kun ralliauto suistui ulos tieltä erikoiskokeen aikana. Myös kuljettaja loukkaantui vakavasti.

Poliisin selvityksen mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta ja näin ollen asiassa ei suoriteta esitutkintaa.

Poliisin tiedotteen mukaan ulosajo tapahtui oikealle kaartuvassa mutkassa. Ulosajanut auto oli lähtenyt heittelehtimään liian suuren korjausliikkeen seurauksena mutkassa tapahtuneen ajovirheen jälkeen.

Tämän jälkeen auto oli ajautunut mutkan loputtua vasemmalle puolelle ojaan, osunut paikalla olleeseen puukasaan ja törmännyt ojan penkereellä olevaan puuhun.

Auto oli jäljistä päätellen sekä silminnäkijähavaintojen perusteella mennyt hyvin lyhyen matkaa ojassa, josta auto oli kimmonnut puuhun katto edellä, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Autolle aiheutui mittavia vaurioita ja autosta jouduttiin leikkaamaan katto irti pelastustoimien mahdollistamiseksi.

Poliisin mukaan ajoneuvo oli kilpailujen vaatimukset täyttävässä kunnossa, hyväksytetty katsastuksessa ja siinä oli vaadittavan tasoiset turvakaaret.

Tapahtumapaikalta saadun kuvamateriaalin perusteella onnettomuusauton vauhti ei myöskään poikennut muiden kilpailijoiden käyttämästä nopeudesta tapahtumapaikalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat