10 asunnon rivitalo paloi Haapavedellä, neljä asuntoa tuhoutui palossa täysin

Rivitalossa oli syttymishetkellä 13 ihmistä, jotka pääsivät poistumaan. Ensihoito tarkasti asukkaat ja sosiaalitoimi järjesti heille tilapäismajoituksen.

6.1. 2:14 | Päivitetty 6.1. 7:54

Pohjois-Pohjanmaalla Haapavedellä sijaitseva rivitalo tuhoutui osittain tulipalossa, jonka Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos sammutti perjantain vastaisena yönä.

Päivystävän palomestarin Joose Veteläisen mukaan palo sai alkunsa yhdestä asunnosta mutta levisi nopeasti niin, että aamukahdelta jo seitsemän asuntoa kymmenestä oli ilmiliekeissä.

Rivitalossa oli syttymishetkellä 13 ihmistä, jotka pääsivät poistumaan.

”He kaikki ovat päässeet pois. Henkilövahinkoja ei ole”, Veteläinen sanoi.

Ensihoito tarkasti asukkaat ja sosiaalitoimi järjesti heille tilapäismajoituksen.

Paloa oli sammuttamassa 14 pelastuslaitoksen yksikköä. Ilmoitus tulipalosta tuli perjantaina alkuyöstä puoli yhden aikaan. Aamuviideltä pelastuslaitos ilmoitti siirtyneensä jälkisammutusvaiheeseen. Pelastuslaitos teki kaivinkoneen avulla palokatkon rivitaloon.

Neljä asuntoa tuhoutui palossa täysin. Lisäksi yksi asunnoista kärsi vakavia vahinkoja sammutusveden ja savun vuoksi. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Päivystävä palomestari kertoi perjantaiyönä, että palo oli erittäin raju ja talo tulee luultavasti tuhoutumaan täysin.

Kello kahdelta yöllä palo oli saatu rajattua hetkeksi, mutta se ei ollut vielä hallinnassa.

”Tämä on todella voimakas ja aggressiivinen palo”, Veteläinen sanoi.

”Tällä hetkellä arviolta 70-luvulla rakennetun talon seitsemän asuntoa palaa täyden palon vaiheessa. Erittäin vakavia tulipalon ja sammutusveden aiheuttamia vahinkoja tulee saamaan.”

Veteläinen kertoi, että pelastuslaitos pyrki rajaamaan palon, jotta loput asunnot säästyisivät, mutta tilanne oli hänen mukaansa hankala.

”Meillä on rajoituslinja siinä, mutta katsotaan, pitääkö se”, Veteläinen sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat