Opettaja erosi, kun pomot puuttuivat viestittelyyn lapsille – Nyt hän on syytteessä törkeästä seksuaalirikoksesta

Seksuaalirikossyytteeseen joutuva mies on opettanut lapsia ainakin Kärkölässä. Opettaja irtisanoutui itse sen jälkeen, kun esihenkilöt ottivat puheeksi hänen viestittelynsä oppilaiden kanssa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus alkaa tiistaina käsitellä opettajaan kohdistuvaa seksuaalirikossyytettä.

9.1. 14:31 | Päivitetty 9.1. 14:47

Päijät-Hämeen käräjäoikeus alkaa tiistaina käsitellä opettajaa vastaan nostettua seksuaalirikossyytettä. Mies saa syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Syytteen sisällöstä ei toistaiseksi ole tietoa. Yleensä seksuaalirikosasiat käsitellään suljetuin ovin uhrien suojelemiseksi, mutta oikeuden odotetaan antavan tuomion yhteydessä julkisen selosteen tapahtumista ja tuomion perusteista.

Syytteeseen joutuva nelikymppinen mies on työskennellyt luokanopettajana ainakin Kärkölässä. Hän erosi itse virastaan lokakuussa 2021 sen jälkeen, kun esihenkilöt olivat käyneet hänen kanssaan keskustelun suhtautumisesta oppilaisiin.

HS:n tiedossa ei ole, liittyykö miehen rikossyyte hänen työhönsä opettajana.

Kärkölän pormestari Markku Koskinen kertoo, ettei hän tiedä oikeudessa käsiteltävästä asiasta mitään. Hän kuitenkin vahvistaa, että miehen käytöksessä suhteessa oppilaisiin oli ongelmia.

”Vanhemmilta tuli yhteydenottoja, joissa kysyttiin, onko kaikki kohdillaan. Saimme tietoa viestittelystä, joka oli siinä rajoilla, että onko se sopivaa. Kun asia otettiin puheeksi opettajan kanssa, hän irtisanoutui välittömästi.”

Koskisen tietojen mukaan ilta-aikaan lähetetyt viestit oppilaille olivat olleet hyvin ystävällisiä, mutta niissä ei sinänsä ollut mitään rikokseen viittaavaa.

Opettajan kanssa käydyssä keskustelussa oli lähinnä kyse siitä, missä menee sopivan yhteydenpidon raja opettajan ja oppilaan välillä, Koskinen täsmentää.

"Olimme lähinnä antamassa kehotusta, ettei hän ryhtyisi niin läheisiin kontakteihin oppilaidensa kanssa. Emme osanneet epäillä mitään niin pahaa kuin mikä nyt on rikossyyte.”

Kunta ei siten saanut sellaisia tietoja, että se olisi ryhtynyt toimiin tai tehnyt asiasta tutkintapyyntöä poliisille.

Käräjäoikeudessa asian käsittelylle on varattu neljä istuntopäivää.

Opettaja ilmoitti HS:lle puolustajansa välityksellä, ettei hän halua ainakaan tässä vaiheessa kommentoida asiaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat