Kollegat nappasivat kommando­pipopäisen poliisin murto­keikalta

Poliisi murtautui kommandopipo päässään rakennukseen, ja kollegat ottivat hänet verekseltään kiinni. Mies sai ensin potkut, nyt tuli ehdollista vankeutta.

Sisä-Suomen poliisilaitoksella työskennellyt vanhempi konstaapeli on saanut ehdollista vankeutta murtokeikasta. Poliisilaitos purki hänen virkasuhteensa heti tapauksen paljastuttua.

9.1. 14:41

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut ehdolliseen vankeuteen vanhemman konstaapelin, joka jäi rysän päältä kiinni murtokeikalla. Vankeutta tuli 60 päivää. Potkut mies oli saanut heti murtokeikan jälkeen.

Konstaapeli oli marraskuussa 2020 murtautunut kaverinsa kanssa erään yrityksen omistamaan rakennukseen Tuusulassa. Keikka jäi yritykseksi, sillä miehen kollegat ottivat kaksikon verekseltään kiinni.

Oikeudessa konstaapeli kiisti murtoaikeet. Hän kertoi olevansa kiinnostunut autiotaloista ja kuvitelleensa, että rakennus oli hylätty.

Oikeus ei selitykseen uskonut, sillä kaksikon liikkeet tallentuivat valvontakameraan. Erityisesti oikeuden huomiota kiinnitti se, että miehillä oli päässään kommandopipo. Lisäksi heillä oli mukanaan tyypillisiä murtotyökaluja, ja he olivat jo ehtineet murtautua rakennukseen.

Teko jäi kuitenkin yritykseksi, sillä poliisipartio ennätti paikalle ennen kuin miehet olivat löytäneet anastettavaa omaisuutta.

Varkauden yrityksen lisäksi mies tuomittiin huumausainerikoksesta sekä aseisiin ja kääntöveitseen liittyvistä rikoksista. Kääntöveitsi oli mukana murtokeikalla.

Huumerikos liittyi pieneen, 2,5 gramman, amfetamiinierään. Lisäksi mies oli pitänyt hallussaan pistoolia, jonka deaktivointia hän oli alkanut purkaa eli tehdä asetta jälleen ampumakelpoiseksi.

Konstaapeli oli myös pitänyt luvatta hallussaan kaasusumutinta sekä patruunoita. Patruunoita mies oli väittänyt teatteripatruunoiksi, mutta oikeus ei tähän uskonut muun muassa sen takia, että mies oli vedonnut tähän seikkaan vasta oikeudessa.

Murtokeikka johti siihen, että Sisä-Suomen poliisilaitos purki saman tien hänen virkasuhteensa. Hän joutui siis lähtemään ilman irtisanomisaikaa.

Jo tätä ennen mies on aiheuttanut ongelmia vuosien ajan. Vuonna 2018 hänet ehdittiin erottaa neljän kuukauden määräajaksi rikostuomioiden takia.

Lue lisää: Konstaapeli jäi verekseltään kiinni murtokeikalta ja uhkasi poliiseja tappamisella, poliisi­laitos purki miehen virkasuhteen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat