KSML: Pariskunta lojui useita viikkoja kuolleena kerrostalo­asunnossa – Haju havahdutti naapurit

Kerrostalosta löytyi kuollut pariskunta Jyväskylässä. Asiassa ei epäillä rikosta tai laiminlyöntiä.

12.1. 13:41 | Päivitetty 12.1. 15:03

Kaksi kuollutta ihmistä löytyi keskiviikkona kerrostaloasunnosta Jyväskylässä Kangaslammella, uutisoi Keskisuomalainen.

Vainajat olivat kuolleet ilmeisesti jo useampi viikko sitten, sillä asunnosta oli levinnyt hajua muualle kerrostalorakennukseen. Kuolleena löytyi Keskisuomalaisen tietojen mukaan vanhempi pariskunta.

Poliisi selvittää tapausta kuolemansyyntutkintana, eikä asiassa epäillä rikosta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala Sisä-Suomen poliisista kertoo Helsingin Sanomille, että poliisille tuli ilmoitus tarkastustehtävästä keskiviikkona aamupäivällä.

”Oli tullut hajuhaittaa kerrostaloon, ja poliisi tarkasti asunnon. Sieltä kaksi henkilöä löytyi kuolleena. Asiassa ei epäillä rikosta eikä laiminlyöntiä.”

Latvalan mukaan kuolleena löydetyt henkilöt eivät ole olleet esimerkiksi sellaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen piirissä, että asunnossa olisi vierailtu säännöllisesti.

”Joskus ilmenee tapauksia, että kotihoito esimerkiksi ei ole käynyt jossain paikassa pitkään aikaan, mutta tässä ei ole sen kaltaisesta kysymys.”

Latvala ei kommentoi kuinka kauan henkilöt ehtivät olla asunnossa kuolleina ennen löytymistä, mutta tässä on kulunut hänen mukaansa ”jonkun aikaa”.

Koska tapausta tutkitaan kuolemansyyntutkintana ja siihen liittyvät tiedot ovat salassa pidettäviä, poliisi ei avaa asiaa enempää.

Latvala totesi yleisellä tasolla Keskisuomalaiselle, että tapauksiin, joissa vainaja löytyy vasta pidemmän ajan päästä kuolemasta, liittyy tyypillisesti sosiaalisten kontaktien vähäisyyttä.

Poliisin tietoon tulee Jyväskylän seudulla yksittäisiä tämänkaltaisia tapauksia vuosittain.

Juttua täydennetty 12.1.2023 klo 15.04 tutkinnanjohtajan kommenteilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat