Optinen illuusio teki tepposet – asunto­ilmoitus tyrmistytti somessa

Sosiaalisessa mediassa ihmeteltiin asuntoilmoitusta, jonka parvekkeelta näytti avautuvan näkymä suoraan seinään. Totuus ei kuitenkaan ole yhtä ankea kuin kuva näyttää.

Asuntoilmoituksessa oli aiemmin vasemmanpuoleinen kuva. Sittemmin ilmoituksen kuvat poistettiin ja korvattiin uusilla kuvilla, joista yksi näkyy oikealla.

19.1. 8:51 | Päivitetty 19.1. 10:21

Asuntoilmoitus herätti äimistelyä sosiaalisessa mediassa viime viikolla: tamperelaisen yksiön parvekkeen maisema näytti kuvan perusteella olevan pelkkää vastapäisen talon seinää.

Mitä järkeä, kysyi moni. Osa näki kohteen esimerkkinä liian tiiviistä nykyrakentamisesta.

Rakennus sijaitsee Tampereella Hyhkyn kaupunginosassa, osoitteessa Selkeenkatu 1. Samasta rakennuksesta on vuokrattavana useita 27 neliön yksiöitä. Parvekkeen näkymissä on eroja asuntojen kesken.

Asuntoja välittävän New House Office Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpela kummastelee toimittajan soittoa. Hän ei tunnista sanallisesta kuvauksesta kohdetta ja sanoo selvittävänsä asiaa.

Selviää, että totuus ei ole ihan niin ankea kuin kuvassa näyttää.

Sosiaalisessa mediassa ihmeteltiin, avautuuko asunnon parvekkeelta todella niin ankea näkymä kuin kuvat antavat olettaa. Kuvakaappaus Oikotieltä. Tämä kuva on sittemmin poistettu ilmoituksesta.

Junaradan vieressä sijaitsevan asunnon kaikki parvekkeet antavat samaan suuntaan, poispäin radasta eli kohti Selkeenkatua. Rakennuksen länsipuolelle jää Porintie.

Karttaa tarkastelemalla selviää, että vastapäiseen seinään on metrejä matkaa. Kyseinen rakennus sijaitsee tien toisella puolella.

Tämän vahvistaa myös Korpela. Matkaa on hänen mukaansa jopa 14 metriä.

Perjantaisen HS:n yhteydenoton jälkeen Korpela kertoi tarkastavansa ilmoituksen kuvat. Kävi ilmi, että kuvaajalla oli käytössään vääränlainen objektiivi. Korpela painottaa, ettei kuvia ole muokattu.

Viikonlopun aikana ilmoitukseen päivitettiin tuoreet kuvat. Etenkin yksi kuvista osoittaa selvästi, että vastapäiseen taloon on matkaa. Kuvassa näkyy parvekkeen lisäksi Selkeenkatu ja hieman sisäpihaakin. Enää vastapäisen rakennuksen seinä ei vaikuta olevan kiinni parvekkeessa.

Ero on suuri aiempaan kuvaan verrattuna. Tapaus onkin hyvä esimerkki siitä, kuinka suuri on hyvin otetun valokuvan merkitys.

Tässä tuoreessa kuvassa näkyy selvästi, että asunnon parvekkeelta on useiden metrien matka vastapäisen talon seinään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat