Lääkäri kirjoitti suuren määrän huume­reseptejä saadakseen lääkkeitä ja rahaa – Valvira rajoittanut oikeuksia

Poliisi kertoo tiedotteessaan epäilevänsä oululaisen lääkärin allekirjoittaneen runsaasti perusteettomia reseptejä huumaavia lääkeaineita varten puolentoista vuoden ajan.

Oululaista lääkäriä epäillään törkeästä huumausaine­rikoksesta ja lääkerikoksesta.

13.1. 12:04 | Päivitetty 13.1. 14:05

Poliisi epäilee oululaisen lääkärin allekirjoittaneen suuren määrän perusteettomia reseptejä useille henkilöille puolentoista vuoden ajan, kertoo Oulun poliisilaitos tiedotteessaan.

HS:n tietojen mukaan rikoksista epäilty lääkäri on noin 45-vuotias oululaisnainen. Valvira on rajoittanut hänen ammatinharjoittamisoikeuttaan.

Tiedotteen mukaan lääkäri olisi allekirjoittanut reseptejä tammikuun 2021 ja heinäkuun 2022 välisenä aikana useille Oulun seudulla asuneille henkilöille. Reseptit on kirjoitettu keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä ja huumaavia lääkeaineita varten.

Lääkärin epäillään myös ottaneen itselleen osuuksia lääkkeistä maksuksi reseptien kirjoittamisesta. Poliisi epäilee hänen olleen reseptejä kirjoittaessaan tietoinen siitä, että lääkkeitä tullaan myymään eteenpäin.

Poliisi epäilee lääkärin myös pyytäneen muita henkilöitä myymään lääkkeitä, jolloin hän on hyötynyt myynnistä myös rahallisesti. Lisäksi lääkärin epäillään itse hankkineen ja käyttäneen huumausaineita.

HS:n tietojen mukaan nainen oli vangittuna epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta heinäkuun loppupuolelta marraskuun loppuun.

Naisen oikeusavustaja kieltäytyy kommentoimasta tapausta.

Poliisi kertoo aloittaneensa jutun tutkinnan kesällä 2022 ja saaneensa sen nyt valmiiksi.

Esitutkintakokonaisuuden aikana poliisi määräsi useita vapauteen ja omaisuuteen kohdistuneita pakkokeinoja sekä teki useita koti- ja laite-etsintöjä. Esitutkintakokonaisuutta kuvaillaan poliisin tiedotteessa luonteeltaan varsin laajaksi ja poikkeukselliseksi.

Lääkärin osalta poliisi on tutkinut asiakokonaisuutta törkeänä huumausainerikoksena sekä lääkerikoksena. Lääkärin lisäksi poliisi epäilee yhtä henkilöä törkeästä huumausainerikoksesta ja useita muita henkilöitä huumausainerikoksesta sekä lääkerikoksista.

Asiakokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat