Naisten surmista epäillyn Mika Moringin liikkeistä uutta tietoa – Poliisi pyytää yhä vihjeitä

Mika Moringia epäillään muun muassa tapoista, raiskauksista ja vapaudenriistosta.

Poliisi pyytää vihjeitä Mika Moringin liikkeistä.

13.1. 15:52

Poliisi pyytää kansalaisilta jälleen vihjeitä Mika Moringin ja hänen uhrikseen epäillyn Katja Miinalaisen liikkeistä. Helsingin poliisi toivoo silminnäkijähavaintoja yhä myös Moringin valkoisesta Audista.

Moringia epäillään kadonneen Miinalaisen henkirikoksesta. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen jossain kohdin 14.–25. elokuuta välisenä aikana viime vuonna, Helsingin poliisi kertoo.

Poliisi mainitsee nyt saaneensa yksilöityä alueita, joilla epäilty ja uhri ovat liikkuneet.

Poliisin aiemmin kertoman mukaan Moring on ajeluttanut useita naisia ympäri Suomea eri aikoina, ja esimerkiksi leiriytynyt heidän kanssaan ”retkillä” eri puolilla maata. Moring oli ottanut myös Miinalaisen autonsa kyytiin 14. elokuuta.

Poliisi toivoo silminnäkijähavaintoja Kanta-Hämeen Tammelasta 14.–21. elokuuta aikaväliltä. Epäilty ja uhri ovat poliisin mukaan liikkuneet tuolloin ainakin Teuro–Kuuslammi-alueella.

Tammelasta matkan uskotaan jatkuneen Pihtiputaalle Keski-Suomeen. Pihtiputaalta vihjeitä pyydetään 21.–23. elokuuta väliseltä aikajaksolta.

Tämän jälkeen on suunnattu Rovaniemelle, jossa aikaa on vietetty 24.–25. elokuuta välisellä ajalla. Havaintoja toivotaan erityisesti Rovaniemen pohjoispuolelta Kittiläntien lähettyviltä.

Poliisi kaipaa vihjeitä myös Muoniosta 25.–26. elokuuta Äkäslompolontien ja Aakenuksentien seudulta. Ajomatka päättyi poliisin mukaan Helsinkiin, jonne epäilty saapui 26. elokuuta.

”Epäilty ja uhri ovat majoittuneet syrjäisillä alueilla, kuten metsäautoteillä. He ovat käyneet myös huoltoasemilla ja ruokakaupoissa”, poliisitiedotteessa kerrotaan.

Kaikki asiaan mahdollisesti liittyvät vihjeet pyydetään ilmoittamaan joko meilitse osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 476 147.

Joulukuun loppupuolella Helsingin hovioikeus määräsi Moringin vangittavaksi todennäköisin syin Katja Miinalaisen taposta epäiltynä.

Hovioikeus ratkaisi asian sen jälkeen, kun Moring oli ensin vapautettu tutkintavankeudesta käräjäoikeuden päätöksellä.

Itä-Suomen poliisi puolestaan epäilee Moringia syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan katoamistapauksessa, jota niin ikään tutkitaan epäiltynä tappona.

Joulukuussa Moring vangittiin myös uuden rikosepäilyn vuoksi. Uusiin rikosepäilyihin liittyen Helsingin käräjäoikeus vangitsi Moringin tutkintavankeuteen neljästä raiskauksesta, kahdesta vapaudenriistosta ja yhdestä pahoinpitelystä todennäköisin syin epäiltynä.

Tämän vangitsemisen perusteena olevat rikosepäilyt tulivat poliisin tietoon, kun poliisi pyysi epäillyn mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä poliisiin.

Moringin asianajaja on aiemmin kertonut, että Moring kiistää syyllistyneensä rikoksiin, joista poliisi tällä hetkellä häntä epäilee.

Helsingin Sanomat on julkaissut epäillyn nimen poikkeuksellisesti mahdollisten muiden uhrien tavoittamiseksi, ja koska tunnistetietojen julkaisu voi edesauttaa vakavien rikosten selviämistä.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat