Mies otettu kiinni – HS:n tietojen mukaan epäillyllä raskas rikos­tausta

Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. HS:n tietojen mukaan piirityksen kohteena oli paikkakunnalla jo aiemmin oleskellut mies, jolla on rikostaustaa.

15.1. 10:30 | Päivitetty 15.1. 16:07

Juupajoella Pirkanmaalla sunnuntaina piiritetty mies saatiin kiinni tuntien poliisioperaation jälkeen. Asiasta tiedotti Sisä-Suomen poliisi. Aiemmin kiinniotosta uutisoi Yle.

Poliisin aiemmin antamien tietojen mukaan se pyrki piiritystilanteessa ottamaan kiinni henkilön, jota epäillään henkeen ja terveyteen kohdistuneesta rikoksesta. Poliisi eristi piirittämänsä kiinteistön sillä perusteella, että epäilty saattaa olla aseistautunut.

Eristetyllä alueella ei ollut sivullisia eikä operaatiosta aiheutunut vaaraa eristysalueen ulkopuolella oleville.

Poliisin mukaan kohdehenkilö otettiin kiinni asunnon pihassa ja tilanne sujui rauhallisesti. Kukaan ei loukkaantunut kiinniotossa tai operaation aikana.

Alueella ollut eristys purettiin kiinnioton jälkeen.

Juupajoen piiritystilanteeseen osallistui myös panssaroitu ajoneuvo.

Paikalla oli useita yksiköitä muun muassa Sisä-Suomen poliisilaitoksen ja Helsingin poliisilaitoksen alueelta, ensihoidosta ja rajavartiolaitokselta.

Piirityspaikan lähellä oli myös rajavartiolaitoksen helikopteri.

Poliisilla oli pitkin päivää neuvotteluyhteys kohteeseen, ja poliisin mukaan kiinniotto oli ”hyvän neuvottelun” tulosta.

Piiritetyssä kiinteistössä ei poliisin mukaan ollut epäillyn lisäksi muita.

HS:n tietojen mukaan piirityksen kohteena oli paikkakunnalla jo aiemmin oleskellut mies, jolla on rikostaustaa.

Hän aiheutti poliisioperaation myös vuoden 2021 lokakuussa. Silloin hänet saatiin neuvottelemalla ulos asunnosta.

HS:n tietojen mukaan kyse on miehestä, joka tunkeutui väkivaltaisesti yksityisasuntoon Ylöjärvellä vuoden 2017 kesällä. Poliisi ajoi miestä takaa, mutta kun miehen auto suistui tieltä, hän anasti poliisiauton aseella uhaten.

Mies saatiin lopulta koirapartion avulla kiinni, kun hän hylkäsi poliisiauton ja pakeni metsään. Hänet tuomittiin 6,5 vuoden vankeustuomioon.

Miehen rikostaustasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Poliisi kertoo, että operaatio sai alkunsa, kun poliisi sai kotihälytystehtävän kello 6.15 yksityisasuntoon Kopsamontiellä. Tilanne oli kehittynyt tämän jälkeen piiritystilanteeksi.

Kopsamontie eristettiin molemmista suunnista. Eristetyllä alueella sijaitsee muun muassa Juupajoen kirkko, joka ei kuitenkaan liity tilanteeseen. Operaation vuoksi jumalanpalvelus jouduttiin perumaan.

Oriveden seurakunnan suntion Johanna Kallenaution mukaan operaation kohde oli omakotitalo kirkon vieressä.

Poliisin piiritystilanne Juupajoella sunnuntaina. Kohdekiinteistö ja alueella kulkeva Kopsamontie eristettiin.

Juupajoen kappeliseurakunnan uusi kanttori Sakari Torkki kertoi HS:lle, että hänen matkansa kohti kirkkoa keskeytyi poliisioperaation vuoksi.

”Olin kello kahdeksan aikaan menossa kirkkoon tutustumaan urkuihin ennen jumalan­palvelusta. Matka keskeytyi noin kilometrin päässä kirkosta. Poliisit kertoivat, ettei sinne päin voi mennä, kun on tilanne päällä.”

Torkki odotteli pari tuntia seurakuntakuntakeskuksen pihalla. Poliisiautojen määrä lisääntyi odottelun aikana.

”Totesin sitten, kun kello alkoi lähestyä kymmentä, ettei ilmeisesti jumalanpalvelusta järjestetä”, Torkki kertoo.

Juupajoen kappeliseurakunnan seurakuntamestari Jari Virtanen arvioi Aamulehdelle, että paikalla oli yhteensä noin kymmenen poliisiautoa.

Poliisi tarkisti asettaan Juupajoella sunnuntaina.

Alueella asuva Tuula Rauta kertoi Aamulehdelle, että tilanne tuntuu epäuskoiselta paikkakunnalla, joka on tyypillisesti hyvin rauhallinen.

Rauta kertoi, että hänen havaintojensa perusteella paikalla oli poliisin lisäksi karhu­ryhmä sekä pelastuslaitoksen henkilökuntaa.

Lisäksi paikalla oli rajavartiolaitoksen helikopteri, joka laskeutui noin 50 metrin päähän Raudan kotipihasta. Hän kertoo, että kopteri laskeutui viereiselle pellolle, Kopsamontien ja Sahrajärventien risteykseen noin kymmenen aikaan aamupäivällä.

”Ensin se pyöri tuossa yllä jonkin aikaa ja meni lopulta tuohon parkkiin.”

Poliisiin lisäksi paikalla oli rajavartiolaitoksen helikopteri.

Piirityspaikalla oli useita poliisin yksiköitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat