Yksin liikkunut koira hyppäsi bussiin ”kuin vanha tekijä”

Länsilinjojen matkustajat saivat lauantaina matkaseurakseen karvaisen kaverin, kun bussin kuljettaja avasi oven yksinään liikkuneelle koiralle.

Tamperelainen Laura Savolainen nappasi kuvan lauantaina yksin liikenteessä olleesta koirasta, kun se matkusti tyytyväisen näköisenä Itä-Tampereelta Länsi-Tampereelle. Savolainen kertoi, että koira sai matkan aikana rapsutuksia.

15.1. 18:17

Linjan numero 29 kuljettajan Anna Litmasen työpäivä sai mykistävän käänteen lauantaina aamupäivällä, kun hänen kuljettamansa bussin kyytiin hyppäsi yksin liikkunut koira.

Litmanen kertoo, että ikimuistoinen työpäivä sai alkunsa, kun hän ajoi Rissosta kohti Raholaa kulkevaa bussia Takahuhdin kohdalla.

Luhtaankadulla Litmasen huomio kiinnittyi jalkakäytävällä istuneeseen koiraan, joka näytti siltä, että se oli aikomassa ylittää tien.

Litmanen ei jäänyt aikailemaan vaan pysäytti bussin koiran kohdalle ja aukaisi ovet. Hän kertoo, että koiraa ei juurikaan tarvinnut houkutella sisään.

”Olin varautunut houkuttelemaan koiraa nameilla, mutta se hyppäsikin kyytiin kuin vanha tekijä ainoastaan äänellä kannustamalla.”

Astuttuaan bussiin koira lähti askeltamaan tottuneesti kohti takaosaa ja asettui istumaan keskivaiheilla olevalle porrastasanteelle.

Tamperelainen Laura Savolainen jakoi lauantaina yksin liikkuneesta koirasta kuvan Facebookin Puskaradio-ryhmässä.

Litmanen kertoo, että bussin kyydissä olleet matkustajat pitivät huolen siitä, ettei koira päässyt karkaamaan, kun matkustajia meni ulos ja tuli sisälle.

”Kun ovet avautuivat, matkustajat pitivät kiinni koiran pannasta, ettei se päässyt livahtamaan.”

Koiralla ei välttämättä ollut myöskään kiire ulos, sillä Litmasen mukaan se selkeästi nautti matkustajien sille antamista rapsutuksista.

Koira matkusti bussissa noin 35 minuutin matkan aina päätepysäkille asti.

Litmanen kertoo, että sekä hän että koiralle loppumatkan ajan seuraa pitänyt henkilö odottivat paikalla siihen asti, kunnes löytöeläinpalvelu saapui noutamaan sen.

Vain runsas puoli tuntia luovuttamisen jälkeen Litmanen sai tiedon, että koira on päässyt takaisin kotiin.

”Eilen oli minun paras työpäiväni tähän mennessä. En varmasti ikinä unohda tätä”, puolitoista vuotta Länsilinjoilla työskennellyt Litmanen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat