Näistä rikoksista Juupa­joen piiritys­tilanteen aiheuttanutta miestä nyt epäillään

Miestä epäillään tällä hetkellä törkeästä pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Rikosnimikkeitä voi tulla vielä lisää tai ne voivat täsmentyä esitutkinnan edetessä.

16.1. 9:46 | Päivitetty 16.1. 10:14

Juupajoella Pirkanmaalla sunnuntaina tuntien piiritystilanteen päätteeksi kiinniotettua miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

”Tällä hetkellä häntä epäillään nyt ainakin näistä”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Luhtaniemi Sisä-Suomen poliisista.

Luhtaniemen mukaan mies on edelleen kiinniotettuna, ja asianosaisten kuulemiset ovat käynnissä. Rikosnimikkeitä voi siis tulla vielä lisää tai ne voivat täsmentyä esitutkinnan edetessä.

Tapahtumat Juupajoella käynnistyivät sunnuntaiaamuna kello 6.15, kun poliisi sai kotihälytystehtävän yksityisasuntoon Kopsamontiellä. Tilanne kehittyi tämän jälkeen piiritykseksi.

Poliisin pyrki ottamaan kiinni henkilön, jota epäiltiin henkeen ja terveyteen kohdistuneesta rikoksesta. Poliisi myös epäili miehen olevan aseistautunut.

Luhtaniemi ei toistaiseksi halua kommentoida sitä, keneen törkeä pahoinpitely, josta miestä nyt epäillään, on kohdistunut.

Hätäkeskuspuhelun soitti ulkopuolinen henkilö.

”Ulkopuolisille ei ole kuitenkaan syntynyt vaaraa tai vammoja”, Luhtaniemi sanoo.

”Myös kiinniottotilanne sujui rauhallisesti.”

HS:n tietojen mukaan mies on poliisin vanha tuttu: hän aiheutti paikkakunnalla poliisioperaation myös lokakuussa 2021. Silloin hänet saatiin neuvottelemalla ulos asunnosta.

HS:n tietojen mukaan sama mies tunkeutui väkivaltaisesti yksityisasuntoon Ylöjärvellä kesällä 2017. Poliisi ajoi miestä takaa, mutta tämän auton suistuttua tieltä mies anasti poliisiauton aseella uhaten.

Mies saatiin lopulta koirapartion avulla kiinni, kun hän hylkäsi poliisiauton ja pakeni metsään. Hänet tuomittiin 6,5 vuoden vankeustuomioon.

Luhtaniemi ei ota kantaa henkilön aiempiin rikoksiin, mutta hän vahvistaa, että ”henkilöllä on ollut aiemmin asiointia poliisin kanssa”.

Alueella ollut eristys purettiin sunnuntaina kiinnioton jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat