18-vuotias nainen puukotti toista naista ja kertoi teosta Tiktokissa – Sai yli viiden vuoden tuomion

Nainen puukotti toista naista asunnossa ja iski miestä veitsellä kasvoihin rappu­käytävässä tammikuussa 2022.

Itä-Suomen hovioikeus antoi tiistaina tuomion Kuopion puukotustapauksesta.

17.1. 12:15 | Päivitetty 17.1. 12:36

Itä-Suomen hovioikeus korotti tiistaina nuoren naisen vankeustuomiota puukotuksista Kuopiossa.

Nykyisin 19-vuotias Alisa Qifen Kärkkäinen löi ensin Kuopion Haapaniemellä sijaitsevassa asunnossa yllättäen toista naista veitsellä selkään tammikuussa 2022. Sen jälkeen hän yritti iskeä naista etupuolelta useasti.

Hän kertoi puukotuksesta Tiktok-sovelluksessa julkaisemassaan videossa. Puukotuksen syynä oli, että Kärkkäisen mukaan uhri suhtautui epäkunnioittavasti entiseen poikaystäväänsä, joka oli joutunut puukotetuksi.

Kärkkäinen lähti asunnosta ja löi rappukäytävässä toisessa asunnossa asuvaa miestä veitsellä kasvoihin.

Tämän jälkeen hän sohi vielä bussissa takanaan istuneita poikia veitsellä osumatta kuitenkaan. Veitsenheiluttelun syynä oli se, että pojat olivat potkineet naisten penkkiä eivätkä lopettaneet pyynnöistä huolimatta.

Kaikki rikokset tapahtuivat saman päivän aikana 22. tammikuuta viime vuonna. Kärkkäinen oli tuolloin 18-vuotias.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi viime syyskuussa Kärkkäisen useista rikoksista neljäksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Lisäksi hänen seurassaan ollut alaikäinen tyttö sai seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta avunannosta tapon yritykseen.

Syyttäjä valitti hovioikeuteen ja vaati Kärkkäisen rangaistuksen koventamista.

Hovioikeus päätti tiistaina korottaa vankeustuomiota yli vuodella. Kärkkäinen tuomittiin nyt viideksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Tuomio tuli käräjäoikeuden tapaan tapon yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat