Autoilijat törmäävät toistuvasti samaan kivi­tolppaan Rauman keskustassa

Rauman katutoimi harkitsee kivipylvään näkyvyyden parantamista. Pylvääseen törmätään noin 5–10 kertaa vuodessa.

Vanhassa Raumassa Kauppakadun reunassa oleva kivitolppa on vuosien kuluessa ajettu lukuisia kertoja kumoon. Tuorein kolaus sattui menneenä viikonvaihteena.

17.1. 12:41

Kauppatorin kulmalla Raumalla osana katuvarustusta oleva kivitolppa on osoittautunut vaikeaksi ohitettavaksi.

Harmaaseen katupintaan maastoutuva pylväs näyttää olevan hankala hahmotettava osalle Isokirkkokadulle kääntyvistä autoilijoista. Runsaan vuosikymmenen aikana pylvääseen on törmätty 5–10 kertaa vuodessa.

Rauman kaupungin katutoimen työpäällikkö Jari Salminen toteaa tyynesti ja yllättymättä, että viikonvaihteessa on vaihteeksi kolissut. Pylväs ei ole kärsinyt merkittäviä uusia vaurioita, mutta taitelija Tarmo Thorströmin valmistama hohtava pitsihuppu on revennyt.

Thorström suunnitteli ja valmisti pitsisen hupun heijastavasta kankaasta kivitolpan havaitsemisen helpottamiseksi viime vuoden lopulla.

Työpäällikkö Salminen arvioi, että torin reunalla Kauppakadun varressa ollut lumipenkka saattoi suojata pylvästä. Kun lumet sulivat, pylväs on taas vaarallisesti ajolinjalla, joillekin autoilijoille.

Ratkaisua törmäilyongelmaan pohditaan Salmisen mukaan alkaneen viikon aikana kaupungin kaavoitusosaston ja kunnallistekniikan suunnittelun yhteiskokouksessa.

”Jokin ratkaisu täytyy keksiä. Yksi voisi olla, että lisätään yksi tolppa kadun reunaan havaittavuuden parantamiseksi. Mahdollista voisi olla värin vaihtaminen, mutta erottuisiko punagraniittikaan riittävästi”, Salminen miettii.

Hän lisää, että tolpan näkyvyyden parantamisessa on otettava huomioon Vanhan Rauman asemakaavan ja museoviranomaisten määräykset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat