25-vuotias helsinkiläis­mies lähti Itä-Suomeen ja katosi – Toista miestä epäillään nyt taposta ja hauta­rauhan rikkomisesta

Epäilty tappo tapahtui yksityisasunnossa Varkaudessa kesäkuun puolivälissä. Tämän jälkeen uhrin ruumis siirrettiin maastoon Varkauden lähialueelle.

Poliisi epäilee 29-vuotiasta miestä muun muassa taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

17.1. 15:17

Poliisi kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan Varkaudessa viime kesänä tapahtuneessa henkirikoksessa, jonka uhri on kesäkuussa kadonnut helsinkiläismies.

25-vuotias helsinkiläismies ilmoitettiin kadonneeksi kesäkuun lopulla. Helsingin poliisi selvitti asiaa ensin katoamistapauksena, mutta tutkinta muuttui henkirikostutkinnaksi ja siirtyi Itä-Suomen poliisille elokuun loppupuolella.

Poliisi löysi 25-vuotiaan miehen ruumiin syyskuun alussa maastosta Varkauden lähialueelta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi syyskuussa 29-vuotiaan miehen henkirikoksesta epäiltynä. Poliisi kertoo nyt, että vaikka poliisi tutki asiaa ensin murha-rikosnimikkeellä, tapaus siirtyy syyteharkintaan tappona.

Poliisin mukaan epäilty tappo tapahtui yksityisasunnossa Varkaudessa 14. kesäkuuta. Uhriin kohdistettiin ulkoista väkivaltaa astalolla eli lyömäaseeksi soveltuvalla esineellä. Teon jälkeen uhrin ruumis siirrettiin maastoon Varkauden lähialueelle, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.

”Epäilty tekijä on omalta osaltaan selvittänyt tapahtuminen kulkua ja avustanut ruumiin löytymisessä. Hän on myöntänyt kohdistaneensa uhriin väkivaltaa. Poliisi epäilee miestä taposta, hautarauhan rikkomisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta”, poliisitiedotteessa kerrotaan.

Teon motiivi ei poliisin mukaan selvinnyt esitutkinnan aikana. Poliisi ei ole kommentoinut, mitä pääkaupunkiseudulla asuva mies teki noin 300 kilometrin päässä Varkaudessa.

Tapahtumahetkellä yksityisasunnossa oli epäillyn ja uhrin lisäksi paikalla kaksi muutakin henkilöä. Poliisi epäili esitutkinnan alussa myös heidän osallistuneen henkirikokseen. Heitä ei kuitenkaan enää epäillä osallisuudesta henkirikokseen.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jaska Immonen kertoi HS:lle syksyllä, että 29-vuotias epäilty ja uhri olivat tunteneet toisensa tavalla tai toisella.

Immosen tuolloin kertoman mukaan katoamisen aikoihin kesäkuun puolivälin tienoilla uhri ja epäilty olivat olleet tekemisissä ”vapaa-ajan merkeissä.”

29-vuotiaalla epäillyllä on muun muassa aiempaa väkivaltarikosrikostaustaa.

Tapauksen esitutkinta siirtyy nyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat