Valtteri Koivistoa ei otettu Finnairin lennolle, vaikka kone odotteli kentällä: ”Tällaista ei ole koskaan sattunut”

Finnairin lento Kööpenhaminasta Vantaalle oli noin puolitoista tuntia myöhässä, koska jäänpoistoauto törmäsi koneeseen Kööpenhaminan lentoasemalla. Valtteri Koivistolle se oli kuitenkin vasta epäonnisen kotimatkan alku.

Finnairin lentokone nousemassa ilmaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Kuva on otettu kesäkuussa 2020.

18.1. 14:26 | Päivitetty 18.1. 14:38

Jäänpoistoauto törmäsi Finnairin lentokoneeseen keskiviikkona Kööpenhaminan lentokentällä.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä, eikä koneeseen aiheutunut vaurioita.

Kone tarkastettiin Kööpenhaminan lentoasemalla. Kun sen katsottiin olevan lentokunnossa, se pääsi lähtemään matkaan noin puolitoista tuntia aikataulusta myöhässä. Kone oli matkalla Kööpenhaminasta Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Finnairin viestinnästä ei osattu kertoa, mikä törmäyksen aiheutti.

Lentokoneen kyydissä ollut Valtteri Koivisto kertoo, että törmäys tapahtui, kun kone oli siirtynyt portilta jäänpoistoalueelle. Matkustajat eivät törmäystä kuitenkaan havainneet.

”Kapteeni ilmoitti, että pitää palata takaisin portille. Oletus oli, että jäänpoistokoneen pistooli olisi osunut koneen pyrstöön”, Koivisto kertoo.

Lennon oli tarkoitus lähteä Kööpenhaminasta aamulla kello 8.40, mutta Koiviston mukaan matkaan päästiin vasta hieman kello kymmenen jälkeen.

”Odottelimme koko ajan koneessa. Perinteinen vesitarjoilu oli halukkaille tarjolla ja vessassa pääsi käymään”, Koivisto kertoo.

Lento AY952 laskeutui Helsinki-Vantaalle viimein noin kello 12.40, mutta Koiviston mukaan epäonni jatkui vielä koneen laskeuduttua.

”Helsingin päässä portti oli rikki. Siinä istuttiin vielä varmaan 20 minuuttia koneessa ja odotettiin, että paikalle saadaan bussi ja takaovelle portaat”, hän kertoo.

”Kuinka voikin yhdelle lennolle sattua tapahtumia.”

Koivisto kertoo myöhästyneensä jatkolennoltaan Ouluun tapauksen takia. Hänet siirrettiin uudelle, neljältä iltapäivällä lähtevälle lennolle siitäkin huolimatta, että aiempi kone jäi Helsinki-Vantaalle odottamaan Kööpenhaminan-koneen henkilökuntaa.

”Yritin selittää asiakaspalveluun, että tämänkin koneen henkilökunta on tulossa koneeseen, vaihtakaa lippuni takaisin. Kone odotti henkilökuntaa, mutta minua ei enää otettu koneeseen”, hän sanoo.

”Aika paljon tulee lennettyä, mutta tällaista ei ole koskaan sattunut sen takia, että jäänpoistokone osuu lentokoneeseen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat