”Rehtori johtaa yliopistoa diktaattorin ottein” – Työn­tekijät hermostuivat Tampereen yliopiston johtoon

Tampereen yliopistoa johdetaan diktaattorin ottein, sanoo yksi pääluottamushenkilöistä.

Opiskelijat osoittivat mieltään Tampereen yliopistolla torstaina.

21.1. 2:00 | Päivitetty 21.1. 6:50

Työ on huonosti organisoitua ja sitä on liikaa. Professorit ja tutkijat joutuvat tekemään heille kuulumattomia töitä. Yliopistoa johdetaan kuin pörssiyhtiötä. Johtoa tai yliopiston toimintatapoja ei saa kritisoida ja työntekijöitä johdetaan pelolla.

Esimerkiksi tällaiset ongelmat kuormittavat työntekijöitä Tampereen yliopistossa, sanoo Sinikka Torkkola. Torkkola on yksi Tampereen yliopiston pääluottamushenkilöistä ja edustaa julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestöä Jukoa.

Tampereen yliopiston viimeisimmän työhyvinvointitutkimuksen mukaan vain 17 prosenttia vastaajista olisi valmis suosittelemaan yliopistoa työnantajana muille. 54 prosenttia vastasi, että ei suosittelisi.

Yliopiston pääluottamushenkilöiden tuore raportti antaa vielä karumman kuvan: puolet vastanneista vaihtaisi työpaikkaa, mikäli saisi siihen mahdollisuuden.

Sinikka Torkkolan mukaan huonojen tulosten taustalla ovat Tampereen yliopistossa loppuvuodesta 2021 käydyt yt-neuvottelut, jotka kohdistuivat yliopiston hallinto- ja tukitoimiin.

Neuvottelut koskivat 1 100 hallinto- ja tukipalveluiden työntekijää, joiden määrää yliopiston johto esitti vähennettävän 215 henkilöllä.

Neuvotteluiden seurauksena tapahtuneiden irtisanomisten, irtisanoutumisten ja ulkoistamisen myötä hallinto- ja tukipalveluista lähti vuoden 2021 loppuun mennessä lähes 350 henkilöä.

Irtisanomisia perusteltiin työn vähenemisellä ja hallinto- ja tukipalvelujen uudelleen organisoinnilla.

”Todellisuudessa työ ei vähentynyt, vaan jäljelle jääneiden työkuorma kasvoi”, Torkkola sanoo.

Työhyvinvointitutkimus on toteutettiin syksyllä 2021, kun yt-neuvottelut olivat käynnissä. Pääluottamushenkilöiden raportti taas perustuu kesällä 2022 tehtyyn kyselyyn, johon vastasi 526 yliopiston työntekijää. Heistä puolet oli hallinto- ja tukipalveluiden henkilökuntaa ja puolet opetus- ja tutkimushenkilökuntaa. Tampereen yliopiston palveluksessa on noin 4 300 henkilöä.

Raportin mukaan työtehtävien määrä on lisääntynyt valtaosalla työntekijöistä.

”Työ on myös huonosti organisoitua. Ihmiset eivät tiedä, mitä heidän tehtäviinsä kuuluu”, Torkkola sanoo.

Yt-neuvottelujen jälkeen osa hallinto- ja tukipalveluiden tehtävistä siirtyi tutkimus- ja opetushenkilöstölle. Tällaisia ovat esimerkiksi uusien työntekijöiden rekrytointi.

”Professorit ja tutkijat hoitavat nyt asioita, jotka eivät ole heille aiemmin kuuluneet ja joihin heillä ei välttämättä ole edes osaamista. Tutkijaopettajat tekevät nykyään myös valtaosan opintohallinnollisesta työstä, mikä on johtanut käytännössä siihen, että yksittäinen opettaja käyttää vuositasolla useita päiviä erilaiseen tekstien kopioimiseen ja liittämiseen.”

Tämä on vienyt aikaa yliopiston ydintoiminnoilta kuten opetukselta, tutkimukselta ja yhteiskunnalliselta vaikuttamiselta.

”Suoraan sanottuna yliopiston päätehtävä on vaarassa”, Torkkola toteaa.

Torkkola on huolissaan myös Tampereen vetovoimasta tutkijoiden silmissä. Jos tutkijan työnkuvaan alkaa sisältyä siihen kuulumatonta silppua, se voi heikentää yliopiston kiinnostavuutta.

”Johdon pitäisi näin huonoihin kyselytuloksiin reagoida. Toistaiseksi työntekijöiden palaute on kuitenkin kaikunut kuuroille korville”, Torkkola sanoo.

Johtaja Emilia Katajajuuren mukaan Tampereen yliopistossa on reagoitu sekä työhyvinvointitutkimukseen että pääluottamushenkilöiden kyselyyn.

Tampereen yliopistossa ei ole tällä hetkellä varsinaista henkilöstöjohtajaa, mutta Katajajuuri johtaa yliopiston Toiminnanohjaus ja hallintopalvelut - yksikköä ja toimii myös henkilöstöpalveluiden johtajana.

”Prosesseissa ja työntekijöiden rooleissa on ollut selkeytettävää ja niitä kehitetään edelleen”, Katajajuuri sanoo.

Hän huomauttaa, että pääluottamushenkilöiden kysely on melko suppea otos yliopiston henkilökunnasta.

Katajajuuri kertoo yliopiston hallituksen tavanneen pääluottamushenkilöitä raportin julkaisemisen jälkeen.

”Näissä keskusteluissa todettiin, että meillä on hyvä yliopisto, nyt mennään eteenpäin ja tehdään siitä yhdessä parempi”, Katajajuuri sanoo.

Katajajuuri ei osaa sanoa, miksi joillakin on kuitenkin yhä kokemus, että henkilöstön ongelmat kaikuvat johdossa kuuroille korville.

”Kyllä sekä henkilöstöä että henkilöstön edustajia on ainakin on kuultu useissa tapaamisissa.”

Sinikka Torkkolan mukaan yksi ongelmista on se, ettei työntekijöitä kuulla aidosti, vaan kuuleminen on vain näennäistä.

”Kritiikkiä ja kehitysehdotuksia esittävät henkilöt leimataan helposti ikäviksi”, Torkkola sanoo.

Pääluottamushenkilöiden raportin mukaan yliopiston työntekijät ovat sitoutuneita työhönsä ja haluavat hoitaa työnsä hyvin. Töitä on niin paljon, ettei se ole aina mahdollista.

Torkkolan mukaan monet ongelmat Tampereen yliopistossa palautuvat johtamiseen ja yleiseen päätöksentekoon. Tampereen yliopiston johdossa on tapahtunut paljon muutoksia sen jälkeen, kun Mari Walls aloitti rehtorina 2018.

”Johtoon on haluttu palkata ihmisiä, joilla ei ole kokemusta eikä edes käsitystä akateemisesta maailmasta. Mutta yliopisto ei ole mikään pörssiyritys”, Torkkola sanoo.

Vuoden 2021 työhyvinvointikyselyssä Tampereen yliopisto sai keskivertoa huonommat tulokset kaikissa strategista johtamista koskevissa kysymyksissä. Myös syksyllä 2022 julkaistu yliopiston johtamisjärjestelmää käsittelevä sisäisen tarkastuksen raportti listasi merkittäviä ongelmia.

Torkkola ei säästele sanojaan rehtori Mari Wallsin kohdalla.

”Hän johtaa yliopistoa diktaattorin ottein. Kritiikkiä yliopistoa tai sen toimintatapoja kohtaan esittäneitä ihmisiä on pyritty hiljentämään eri tavoin, koska yliopiston julkisuuskuvan pitäisi mieluummin olla kiiltävä ja sileä. Kuitenkin akateemisuuteen kuuluu olennaisesti rosoisuus ja se, että asioista voidaan olla eri mieltä”, Torkkola sanoo.

Tampereen yliopiston nykyisen rehtorin Mari Wallsin viisivuotinen kausi loppuu tänä vuonna. Walls on kertonut hakevansa jatkokautta. Hän hakee myös Helsingin yliopiston rehtoriksi.

Torstaina joukko opiskelijoita osoitti Tampereella mieltä uuden rehtorin saamiseksi.

Rehtori Mari Walls ei vastannut Helsingin Sanomien yhteydenottopyyntöihin.

Tampereen yliopiston työhyvinvointiongelmista kertoi aiemmin Tampereen ylioppilaslehti Visiiri.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat