Krematorion luukku jäi auki – Paikalle hälytettiin 16 pelastus­laitoksen yksikköä

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta Monnan hautausmaalle. Syynä oli krematorion uunin luukku, johon oli tullut vika kesken tuhkauksen.

Monnan hautausmaalla sijaitsee myös Monnan kappeli.

19.1. 14:40 | Päivitetty 19.1. 18:49

Vika krematorion uunin luukussa uhkasi aiheuttaa tulipalon Raumalla torstaina iltapäivällä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta Monnan hautausmaalle hieman kello 13.30:n jälkeen iltapäivällä. Paikalle lähetettiin 16 pelastuslaitoksen yksikköä.

Varsinaista tulipaloa ei kohteessa kuitenkaan ollut, kertoi Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Salonen noin kello 14. Tuolloin paikalla oli enää yksi pelastuslaitoksen yksikkö.

”Ilmoituksen mukaan krematoriossa ei ollut saatu uunin luukkuja kiinni. Siinä tietysti henkilökunta pelkäsi, että kuumat liekit leviävät ja palo leviää krematoriorakennukseen”, Salonen kertoi.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan uunista levisi runsaasti savua tiloihin, mutta palo ei levinnyt uunin ulkopuolelle. Tapauksesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos tuuletti krematorion tilat.

Rauman seurakunnan vahtimestari Ossi Paavola kertoi, että krematoriossa oli käynnissä tuhkaus. Hän ei itse ollut vian sattuessa paikalla.

”Uunin sisäänvientiluukku ei ole mennyt kunnolla kiinni. Sen takia uunista on tullut runsaasti savua. Kyse on todennäköisesti lähinnä savun tuuletuksesta”, hän sanoo.

Oikaisu 19.1. kello 18.48: Tilanne sattui torstaina iltapäivällä, ei keskiviikkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat