Uneton mies uhkaili paljussa juhlivia moottorisahalla

Käräjäoikeus tuomitsi moottorisahalla pelotelleelle miehelle vankeutta kotirauhan rikkomisesta, laittomista uhkauksista ja vahingonteosta.

Naapurin tontille moottorisahan kanssa tunkeutunut mies sai käräjäoikeudessa vuoden ehdollisen vankeustuomion.

22.1. 14:29

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut ehdollista vankeutta vuonna 1953 syntyneelle miehelle, joka lähti moottorisahan kanssa hiljentämään metelöiviä naapureitaan.

Tapahtumat saivat alkunsa kun tuomittu mies suuttui naapurista yöllä kuuluvaan meteliin. Melun lähteenä oli seurue, joka vietti iltaa paljussa kylpien.

Todistajana kuullun tuomitun miehen aviopuolison mukaan mies oli kärsinyt huonounisuudesta ja naapurista oli kuulunut pitkään melua. Siksi mies lähti aiheuttamaan moottorisahan kanssa ”vastamelua”.

Mies sahasi ensin moottorisahalla aukon pihaa reunustavaan pensasaitaan. Sen jälkeen hän tunkeutui aukon läpi pihalle kylpytynnyrin luokse.

Mies oli vahingoittanut moottorisahalla paljua, jolloin siinä olleet olivat paenneet hädissään pelkissä uimapuvuissa. Hän oli myös heiluttanut uhkaavasti käynnissä olevaa moottorisahaa.

Kaksi seurueeseen kuuluvaa miestä olivat yrittäneet häätää haravalla ja lapiolla moottorisahamiestä pois. Tilanne oli lauennut vasta kun moottorisahasta oli loppunut polttoaine.

Käräjäoikeus kuvasi tilannetta nopeatempoiseksi ja dramaattiseksi. Oikeuden mukaan moottorisahan heiluttaminen oli ollut uhkaavaa ja vaarallista ainakin kahden asianomistajan osalta.

Moottorisahamies kiisti nostaneensa sahaansa ketään vastaan tai uhanneensa ketään.

Käräjäoikeuden mukaan ei ollutkaan näyttöä siitä, että moottorisahamiehen ilmeisenä tarkoituksena olisi ollut käyttää väkivaltaa tai vahingoittaa omaisuutta.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä kotirauhan rikkomisesta, laittomista uhkauksista ja vahingonteosta yhteiseen vankeusrangaistukseen, jonka pituus on yksi vuosi. Vankeusrangaistus on ehdollinen.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan korvauksia asianomistajille ja menettämään moottorisahansa valtiolle.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat