Nuorten asumis­yksikössä Kouvolassa tulipalo – sänky syttyi tuleen

Kuusankoskella sijaitsevassa nuorten asumisyksikössä syttyi tulipalo, jonka seurauksena koko kiinteistö kärsi merkittäviä vesivahinkoja.

23.1. 1:44

Kouvolan Kuusankoskella sijaitsevassa nuorten asumisyksikössä syttyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tulipalo. Kymenlaakson pelastuslaitos sai hälytyksen palosta noin kello 00.20. Paikalle lähetettiin kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä.

Päivystävä palomestari Ilpo Kopra kertoo, että yhdessä asumisyksikön huoneista oli syttynyt tulipalo, joka sai alkunsa sängystä.

”Syttymissyy ei ole tiedossa, mutta sänky on syttymispaikka. Sängyn patja paloi pahasti. Poliisi tutkii syttymissyytä”, Kopra kertoo.

Sisällä asumisyksikössä oli palon syttyessä toistakymmentä henkilöä mukaan lukien asumisyksikössä asuvat nuoret ja henkilökunnan. Palossa ei pelastuslaitoksen mukaan kuitenkaan tullut henkilövahinkoja.

"Henkilökunta evakuoi kaikki ulos ja kukaan ei loukkaantunut”, palomestari kertoo.

Palomestarin mukaan kiinteistön spinkleri­järjestelmä aktivoitui palosta ja hillitsi sen leviämistä.

"Palo rajoittui yhteen huoneeseen, mutta vesivahingot ovat mittavia koko rakennuksen lattioilla, kun joka huoneesta lähestulkoon laukesi sprinkleri.”

Pelastuslaitos jatkoi jälkivahingon­torjuntaa ja vesien poistamista kiinteistöstä vielä puoli kahden aikaan yöllä. Palomestarin mukaan nuoret ja työntekijät pääsivät palaamaan tiloihin, mutta vesivahinkojen kuivattamisessa menee vielä pitkään.

"Kyllä tänne on varmasti joku ammattilainen kutsuttava, että tilat saadaan oikeasti kuivaksi.”

"Toisessa päässä olevan oleskelupuolen tilat ovat onneksi käytössä asukkailla.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat