Kaikkiin terveyden­huollon numeroihin ei saanut yhteyttä, vika korjattu

Useat hyvinvointialueet kertoivat vioista puhelinpalveluissa. Telian mukaan vian aiheutti virhe sen sisäisissä järjestelmissä.

23.1. 18:10 | Päivitetty 23.1. 18:15

Teleyhtiö Telian mukaan sen palveluissa ollut vika on saatu korjattua ja palvelut ovat palautumassa. Vian aiheutti yhtiön mukaan virhe sen sisäisissä järjestelmissä.

Iltapäivällä useat hyvinvointialueet ilmoittivat, että niillä oli häiriöitä palvelunumeroissa. Vika häiritsi esimerkiksi puhelujen yhdistymistä ja takaisinsoittojärjestelmiä.

Vioista ilmoittivat ainakin Pirkanmaan, Kainuun ja Etelä-Savon hyvinvointialueet.

Kainuussa eivät toimineet puhelinpalvelut ja vaihde, takaisinsoitto­järjestelmät eikä päivystysapunumero 116 117.

Henkeä ja terveyttä uhkaavassa tilanteessa kehotettiin soittamaan hätänumeroon 112.

Pirkanmaan hyvinvointialue kertoi iltapäivällä Twitterissä häiriön koskeneen eri kuntien alueilla olevia Telian liittymiä mutta myös Sote-luuria ja terveysneuvonnan numeroa.

Pirkanmaalla vika esiintyi erityisesti palvelunumeroissa, joissa on jono- tai takaisinsoittojärjestelmä. Sen sijaan normaalit matkapuhelimet toimivat.

Etelä-Savon hyvinvointialue taas kertoi, että puhelinpalveluissa ilmennyt tekninen häiriö esti puheluiden yhdistymisen esimerkiksi Eloisan Päivystysavun numeroon 116 117 kello 12.50 alkaen. Myös varajärjestelmä oli epäkunnossa, eivätkä kaikki puhelut tulleet läpi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat