Pyöräilijä törmäsi betoni­porsaaseen tunnelissa ja kuoli – Yhtä epäillään rikoksista

Noin 60-vuotias mies kuoli viime keväänä Kankaan­päässä törmättyään betoni­porsaaseen. Poliisin esi­tutkinnan perusteella yhtä henkilöä on syytä epäillä virka­velvollisuuden rikkomisesta ja kuoleman­tuottamuksesta.

Noin 60-vuotias mies menehtyi törmättyään polkupyörällä pimeässä alikulkutunnellissa olleeseen betoniporsaaseen.

25.1. 12:44 | Päivitetty 25.1. 16:05

Viime toukokuussa noin 60-vuotiaan miehen hengen Kankaan­päässä vaatineen pyöräily­onnettomuuden esitutkinta on valmistunut.

Poliisin esi­tutkinnan perusteella onnettomuudessa on syytä epäillä yhtä henkilöä virka­velvollisuuden rikkomisesta ja kuoleman­tuottamuksesta. Tutkinta on edennyt syyttäjälle.

Asian käsittelyn tarkkaa aika­taulua ei voida vielä arvioida.

Kankaanpään kaupunki oli asettanut Toivontien kevyen­liikenteen­väylän alikulun keskelle betoni­porsaan estämään ajoneuvo­liikennettä.

Kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui, kun yöllisellä pyörä­retkellä ollut noin 60-vuotias mies ajoi pimeään tunneliin, törmäsi keskellä ajo­väylää olleeseen betoni­porsaaseen ja menehtyi saamiinsa vammoihin. Onnettomuuden uhrin löysi varhaisella aamu­lenkillä ollut henkilö noin kello puoli kolmen aikaan aamuyöllä.

Vain päivää ennen onnettomuutta Kankaan­pään katuvalo­verkossa aloitettiin niin sanottu kesä­sammutus, eli ydin­keskustaa lukuun­ottamatta kaupungin katuvalo­verkko oli sammutettuna. Myös alikulku­tunnelit kuuluivat kesä­sammutuksen piiriin.

Esitutkinnan valmistumisesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat