Törkyinen urheiluhalli uhkaa jo liikkujien terveyttä Tampereella – Taustalla vangittu leipomoyrittäjä

Kaupunki on kehottanut Raholan liikuntakeskusta vuosien ajan siivoamaan ja kunnostamaan paikkoja, mutta näin ei ole tapahtunut toivotussa määrin. Kiinteistön omistaa Amissa-leipomon vangittu yrittäjä.

Raholan liikuntakeskuksessa on muun muassa kuntosaleja sekä futsal- ja salibandykentät.

27.1. 9:30 | Päivitetty 27.1. 9:34

Tampereen kaupunki ei ainakaan toistaiseksi aio asettaa suosittua Raholan liikuntakeskusta käyttökieltoon. Kaupungin mukaan tiloissa havaituista puutteista voi kuitenkin aiheutua terveyshaittaa.

Kaupungille on tullut vuosien aikana useita yhteydenottoja tilojen käyttäjiltä sisäilmaongelmista ja muista puutteista. Vuonna 2020 tehdyssä tarkastuksessa siivouksen tason todettiin huonontuneen. Lisäksi todettiin, että pinnat, kuntosalilaitteiden verhoilut sekä lattiamatot olivat paikoin rikkinäisiä ja huonokuntoisia.

Raholan liikuntakeskuksen omistaa Suomen urheiluhallit oy. Saman yrittäjän ongelmista Keuruulla on uutisoitu laajalti. Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi yrittäjän epäiltynä törkeästä terveyden vaarantamisesta ja törkeästä petoksesta. Epäilyt liittyvät yrittäjän Amissa-leipomon toimintaan.

Kaupunki on pyytänyt kiinteistön omistajalta selvityksiä ja edellyttänyt, että omistaja siivoaa ja kunnostaa tilat. Näin ei ole tapahtunut kaupungin edellyttämässä määrin, vaikka siivouksen taso on ajoittain ollut parempi. Viime keväänä ympäristöterveydenhuollon jaosto määräsi Suomen urheiluhallit siivoamaan tilat.

”Toimija ei ole noudattanut antamiamme kehotuksia, jonka vuoksi on edetty jaoston määräyksiin", kirjoittaa vt. terveysinsinööri Paula Saxholm Tampereen kaupungilta sähköpostivastauksessaan.

Muun muassa kentät ja niiden reuna-alueet vaadittiin siivottavaksi, samoin kenttien välissä olevat väliverhot. Myös Ilmanvaihdon päätelaitteet piti puhdistaa määräajassa ja selvittää syy vuotavaan kattoon. Kunkin määräyksen noudattamatta jättämisestä asetettiin uhkasakkoa 5 000–10 000 euroa ja 2 000–5 000 euroa jokaiselta alkavalta kuukaudelta, jos laiminlyönti jatkuu.

Määräajat menivät umpeen viime kesänä ja syksynä. Katon vuotojen korjaamisen määräaika on 31. tammikuuta 2023. Saxholmin mukaan uhkasakkoja ei ole vielä peritty.

”Jaoston asettamien määräysten osalta tilanteen selvittäminen on vielä kesken. Kunkin määräyksen osalta odotamme toiminnanharjoittajalta kirjallista selvitystä ja tarvittaessa teemme tarkastuksen tilanteen toteamiseksi.”

Kaupungin saamien tietojen mukaan tiloja on ainakin siivottu.

Viime vuoden 2022 lopulla Suomen urheiluhallit oy:tä haettiin kahdesti konkurssiin. Toisen teki Verohallinto ja toisen työeläkevakuuttaja Varma. Konkurssihakemukset on peruttu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat