Korkeakouluihin ennätys­määrä hakijoita kevään ensimmäisessä yhteis­haussa, valta­osa ulkomailta

Edellisvuosien tapaan ensimmäisessä yhteishaussa hakeneiden suurimmat kansalaisuusryhmät olivat Bangladeshin, Nigerian ja Suomen kansalaiset.

Aloituspaikkoja korkeakouluihin oli tarjolla nyt yli tuhat enemmän kuin viime vuonna.

27.1. 12:25 | Päivitetty 30.1. 11:43

Korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa oli yli 61 800 hakijaa eli noin kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna, kertoo Opetushallitus. Suurin osa hakijoista oli muita kuin Suomen kansalaisia.

Haettavana oli noin 7 400 aloituspaikkaa 369 hakukohteessa korkeakoulujen vieraskielisissä koulutuksissa sekä Taideylipiston koulutuksissa. Aloituspaikkoja korkeakouluihin oli tarjolla nyt yli tuhat enemmän kuin viime vuonna.

Edellisvuosien tapaan hakijoiden suurimmat kansalaisuusryhmät olivat Bangladeshin, Nigerian ja Suomen kansalaiset. Suomalaisten hakijoiden määrä on pysynyt lähes samana kuin edellisinä vuosina. Kevään yhteishaussa Suomen kansalaisten osuus hakijoista oli 14 prosenttia.

Oikaisu 30.1. kello 11.43: Jutun otsikkoon lisätty maininta siitä, että kyse oli kevään ensimmäisestä yhteishausta. Siinä olivat haettavana korkeakoulujen vieraskieliset koulutukset ja Taideyliopiston opiskelupaikat. Syksyllä 2023 alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin haetaan maaliskuussa järjestettävässä toisessa yhteishaussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat