Uutta tietoa Savonlinnan kaksois­surmasta: Epäilty kantoi kaunaa kuollutta naista kohtaan

Käräjäoikeus vangitsi viime viikolla miehen kahdesta murhasta epäiltynä. Kuulusteluissa mies on kertonut kantaneensa kaunaa uhriksi joutuneen pariskunnan naista kohtaan.

27.1. 16:27 | Päivitetty 27.1. 16:39

Savonlinnan kaksoismurhasta epäilty mies on kertonut poliisikuulusteluissa kantaneensa kaunaa uhriksi joutuneen pariskunnan naista kohtaan ja menneensä selvittämään asiaa henkirikosten tekopäivänä, Itä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Etelä-Savon käräjäoikeus vangitsi viikko sitten noin 60-vuotiaan miehen epäiltynä Savonlinnassa tehdystä kaksoismurhasta. Miehen epäillään ampuneen viime viikon keskiviikkona avioparin heidän asuntoonsa Miekkoniemessä. Kuollut nainen oli noin 70-vuotias ja mies noin 60-vuotias.

Poliisi kertoi jo aiemmin, että mies on selvittänyt kuulusteluissa teon motiivia. Tuolloin poliisi ei kuitenkaan kertonut motiivista tarkemmin.

Lue lisää: Savonlinnan kaksoismurhan epäilty kertoi kuulustelussa teon motiivista

Poliisin tiedotteen mukaan mies on myöntänyt aiheuttaneensa molempien uhrien kuoleman, mutta ei ota kantaa rikosnimikkeeseen.

Poliisin mukaan epäilty on kertonut kuulusteluissa matkustaneensa tekopäivänä omalla henkilöautollaan Kuopiosta Savonlinnaan. Hän on kertonut ottaneensa mukaan ampuma-aseen ja patruunoita ja menneensä pariskunnan osoitteeseen ampuma-aseella varustautuneena.

Ase on luvanvarainen ja epäillyllä on ollut siihen hallussapitolupa, tiedotteessa kerrotaan. Epäilty tekoväline takavarikoitiin miehen kiinnioton yhteydessä, ja poliisi suorittaa sille teknistä tutkintaa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan suorittaneensa tapahtuneesta rekonstruktion. Siinä rikos mallinnettiin uudelleen tapahtumapaikalla ja epäilty tekijä kuvaili tapahtumien etenemistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat