Kyrö Distilleryn tislaamossa syttyi tuli­palo

Kyrö Distilleryn tislaamon kattilahuoneessa syttyi varhain tiistaiaamuna tulipalo, joka levisi rakennuksen välipohjaan. Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Kyrö Distilleryn tislaamo sijaitsee vanhassa meijerirakennuksessa.

31.1. 8:05 | Päivitetty 31.1. 14:45

Pelastuslaitos sai varhain tiistaiaamuna hälytyksen suuresta rakennuspalosta Kyrö Distilleryn tiloihin Oltermannintielle Isossakyrössä.

Vanhan kivirakenteisen meijerirakennuksen kattilahuoneessa oli syttynyt tulipalo, joka levisi tuotantorakennuksen välipohjarakenteisiin, kertoo Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juha Turkulainen.

Pelastuslaitos tiedotti kello 7:n jälkeen, että tulipalo oli saatu hallintaan. Hälytys palosta tuli hieman ennen kello 6:ta, ja paikalle lähetettiin 12 pelastuslaitoksen yksikköä.

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

”Alkuun oli hankaluutta paikantaa paloa, sillä rakennuksessa oli runsaasti savua. Kun saimme paikannettua, missä palo leviää, avasimme välipohjaa ja saimme palon sammutettua”, Turkulainen kertoo.

Turkulaisen mukaan tulipalon aiheuttamat vahingot jäävät kohtuullisen pieniksi lähtötilanteeseen nähden.

”Mutta en osaa sanoa yhtään, miten toiminnan jatkaminen onnistuu.”

Välittömästi ei ollut tietoa siitä, mistä palo sai alkunsa. Turkulainen arvelee, että syynä on todennäköisesti jonkinlainen häiriö tislaamon kattilahuoneessa.

Savutuuletus ja jälkiraivaus ovat edelleen käynnissä.

Oikaisu 31.1.2023 kello 14.45: Tulipalo sattui tiistaiaamuna, ei maanantaiaamuna kuten ingressissä ensin virheellisesti kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat