Naisen piti tilata ruoka­kaupasta neljä chiliä – Huolimattomuus johti hilpeään loppu­tulokseen

Pilalle menneestä nettitilauksesta saa parhaimmillaan hyvät naurut. HS:n lukijat ovat tilanneet vahingossa valtavia hedelmämääriä, huivin ”jalkapalloklurille” ja lasit, joilla ei näe.

Verkon kauppatilauksissa tapahtuu helposti mokia. Helsinkiläinen HS:n lukija tilauksessa saapui 12 mandariinin sijaan 12 kappaletta mandariinipusseja.

1.2. 20:07

Juhlaväki sai aikamoiset naurut, kun 1-vuotiaalle syntymäpäivä­lahjaksi tilattua keinuhevosta koristi isoisän nimi.

Bambin näköinen, suloinen ja pehmoinen keinu oli tilattu verkkokaupasta, jossa tilauksen yhteydessä lomakkeeseen tuli syöttää lahjan saajan nimi. Isoisä ei tätä huomannut, joten keinuhevosen jalaksiin, kukkasten keskelle, oli vaaleanpunaisin kirjaimin taituroitu lahjan antajan nimi: Markku.

Myöhemmin bambin jalaksiin saatiin vaihdettua oikea nimi, mutta syksyllä vuonna 2020 tapahtunut kommellus naurattaa perhettä yhä.

Kömmähdyksen vuoksi 1-vuotias Emilia sai ensin lahjaksi keinubambiin, jonka jalaksissa luki isoisä Markun nimi. Sittemmin bambin jalakset vaihdettiin.

Helsingin Sanomat pyysi lukijoilta tarinoita nettitilauksissa sattuneista kömmähdyksistä. Jutuissa on käytetty vain niiden kirjoittajien kommentteja, joiden nimi ja yhteystiedot ovat toimituksen tiedossa.

Useampi kyselyyn vastannut on mokaillut ruokatilauksensa kanssa. Etenkin chilit ovat aiheuttaneet kyyneliä.

Raisiolainen kokkailija tilasi koronavirus­pandemian alussa Citymarketista 30 gramman sijaan 300 grammaa tuoretta chiliä. Harvoin chiliä suuria määriä napostellaan, joten tilaaja lahjoitti osan tilauksestaan kaverilleen. Loput hän kuivasi, eivätkä varastot ole vieläkään huvenneet.

Vielä hurjemmin kävi helsinkiläiselle chilitilaajalle, joka luuli klikanneensa ruokakoriinsa neljä tuorechiliä. Kotiin chiliä kuitenkin tuotiin 2,4 kiloa.

”Olisivat ilmeisesti toimittaneet täydet neljä kiloa, mutta chilit olivat kuulemma loppuneet kaupasta kesken”, lukija kertoo.

Espoolaisen lukijan ruokatilaukseen puolestaan pakattiin kuuden banaanin sijaan kuusi terttua banaaneja.

Helsinkiläiseen ruokatilaukseen päätyi mandariineja vielä tätäkin suurempi hedelmämäärä. 12 mandariinin sijaan kauppatilauksessa saapui 12 kappaletta mandariinipusseja. Vajaa kahdeksan kilon määrä mandariinia tuli syötyä, osa tosin piti pakastaa smoothieita varten.

Nettitilauksissa koomisia lopputulemia voi aiheuttaa näppäilyvirheet.

Esimerkiksi Heinävedellä eivät piirtokolmiot pääse heti loppumaan, sillä innokkaan tilaajan ansiosta 25 kappaleen sijaan matematiikassa käytettyjä apuvälineitä saapui 500. Moka selittyy sillä, että kappalemäärän sijaan tilaukseen olisi pitänyt syöttää laatikoiden määrä. Kukin laatikko sisälsi 20 piirtokolmiota.

Helsinkiläisen lukijan pilalle menneen silmälasitilauksen syy jäi puolestaan mysteeriksi. Lukija kertoo tilanneensa lukulasit käyttäen optikon mittaamia arvoja, mutta syystä tai toisesta laseilla näkee alle kymmenen senttimetrin etäisyydelle.

Raahelainen vaelluksesta innostunut nettishoppailija päätti ostaa ulkomaisesta verkkokaupasta teräsmukeja. Kun mukit saapuivat, kävi ilmi että vaellusmukeiksi suunniteltua käyttötarkoitusta lienee tarpeen muuttaa.

”Mukit olivat noin viiden senttilitran kokoisia, ilmeisesti ravintoloissa alkoholitarjoiluun tarkoitettuja teräsmittoja. Leikkisästi nimesimme ne tonttumukeiksi ja niistä tuli koriste-esineitä, jotka ikuisesti muistuttavat ulkomailta tilaamisen vaaroista”, lukija kertoo.

Kieliopin tarkastaminenkaan ei ole ennen nettitilauksen tekemistä pahitteeksi. Näin totesi Pirkkalan jalkapalloklubin jäsen, kun avasi Englannista asti saapuneen huivitilauksensa.

”Kun iso laatikko huiveja saapui, ylpeänä esittelin niitä ystävilleni. Ystävät purskahtivat nauruun. Aloin tavaamaan huivin tekstiä, niissähän luki ’Pirkkalan jalkapallokluri’. Huivit ovat olleet erittäin suosittuja ja moni on alkanut kutsua seuraa kluriksi”, lukija kertoo.

Osa lukijoista intoutui miettimään yli kymmenen vuotta vanhoja mokia. Yksi heistä oli tamperelainen yrittäjä. Hän päätti tilata mainostoimistonsa seinälle O-kirjaimen muotoisen, halkaisijaltaan 70 senttimetrisen, valokyltin. Tuotanto oli Virossa, mutta toimituksen oli määrä tulla ovelle asti.

Parin viikon kuluttua tilauksesta rekkakuski soitti. Hän oli tuomassa kylttiä, mutta auto on niin iso ettei sillä voinut ajaa Tampereen keskustaan. Yrittäjä suuntasi laitakaupungille vastaan. Vastassa oli valtavan kokoinen täysperävaunurekka ja sen kyydissä pieni valokyltti. Muuta kyydissä ei ollutkaan ja juuri se teki tilanteesta niin koomisen. Yrittäjän ihmetykseksi kustannuksia yksityiselle kuljetukselle ei kuitenkaan tullut kymmentä euroa enempää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat