Yhdysvallat käräytti valtavan huumelastin – Laivan kansi täynnä Juhla Mokka -paketteja

Kalastusaluksesta takavarikoitiin 4 000 kiloa hasista ja 512 kiloa metamfetamiinia Omaninlahdella. Paulig: On valitettavaa, että brändiämme on hyödynnetty rikolliseen toimintaan.

Yhdysvaltain rannikkovartioston kuvassa takavarikoidut huumeet on asetettu kannelle inventaariota varten. Kuvassa näkyy myös mystisiä Juhla Mokka -kuosisia paketteja.

1.2. 15:30 | Päivitetty 2.2. 10:18

Yhdysvaltain rannikkovartioston alus takavarikoi suuren huumelastin Omaninlahdella kulkeneelta kalastusalukselta 30. tammikuuta. Asiasta kertoo Yhdysvaltain laivasto tiedotteessaan.

Kalastusaluksesta takavarikoitiin 4 000 kiloa hasista ja 512 kiloa metamfetamiinia. Tiedotteen mukaan takavarikoitujen huumeiden katukauppa-arvon on arvioitu olevan noin 33 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Tiedotteen yhteydessä julkaistiin Yhdysvaltain rannikkovartioston kuva kalastusaluksesta löytyneistä huumeista aseteltuna aluksen kannelle inventaariota varten.

Kuvassa näkyy runsaasti keltaisia säkkejä. Lisäksi kuvassa näkyy kymmeniä tiiliskiven kokoisia paketteja, joista osassa on suomalaisen Pauligin Juhla Mokka -kahvin punainen pakkauskuosi.

Tiedotteessa ei kerrota enempää yksityiskohtia, kuten minne kalastusalus oli matkalla, mistä se oli lähtenyt matkaan tai mitä tahoa asiassa epäillään. Tiedotteesta ei selviä myöskään lisätietoja Juhla Mokka -kuosisista paketeista, niiden sisällöstä tai päätymisestä alukselle.

Pauligin viestinnästä kerrotaan HS:lle, että yrityksessä ollaan tietoisia uutisesta.

”On valitettavaa, että brändiämme on hyödynnetty rikolliseen toimintaan. Meillä ei ole asiasta enempää tietoa”, kommentoi Pauligin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Kaisa Lipponen tekstiviestitse.

Huumeita salakuljettanut kalastusalus päätyi tarkasteltavaksi, kun yhdysvaltalaisalus partioi Omaninlahdella osana monikansallisen CMF-järjestön (Combined Maritime Forces) toimintaa.

Viime vuoden lokakuussa Yhdysvaltain laivasto tiedotti myös toisesta suuresta huumetakavarikosta, joka kohdistui niin ikään Omaninlahdella kulkeneeseen kalastusalukseen.

10. lokakuuta tehdyssä takavarikossa Yhdysvaltain rannikkovartiosto takavarikoi huumeita arvionsa mukaan 48 miljoonan dollarin arvosta. Aluksesta löytyi tiedotteen mukaan 5 000 kiloa hasista ja 800 kiloa metamfetamiinia.

Tuolloin takavarikosta julkaistussa kuvassa oli jälleen keltaisia säkkejä ja lisäksi kansainvälisen kahvimerkin pakkauskuosisia paketteja.

Maanantaisesta huumetakavarikosta ja kalastusaluksen sisällön suomalaisesta ulottuvuudesta ensimmäisenä kertoi ahvenanmaalainen Ålands Sjöfart -sivusto Facebookissa.

Oikaisu 2.2.2023 kello 10.15: Otsikossa puhuttiin aiemmin virheellisesti Yhdysvaltain laivastosta. Takavarikon teki Yhdysvaltain rannikkovartiosto ja siitä tiedotti Yhdysvaltain laivasto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat