Miesopettaja oli yhdynnässä kahden 12–13-vuotiaan lapsen kanssa: tuomittiin vankeuteen

Nelikymppinen miesopettaja oli yhdynnässä kahden 12–13-vuotiaan tytön kanssa. Hänet tuomittiin kahdesta lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Opettaja sai ehdotonta vankeutta törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

3.2. 11:56

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1979 syntyneen miehen vankeuteen kahdesta lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies on työskennellyt opettajana.

Tuomiot annettiin erillisinä salassapitoon liittyvistä syistä. Vakavammasta jutusta mies sai neljä ja puoli vuotta vankeutta, ja toisesta teosta mies sai vuoden ja kaksi kuukautta rangaistusta. Yhteensä hän sai siis viisi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta.

Oikeuden mukaan mies oli ollut sukupuoliyhteydessä kahden tytön kanssa, jotka olivat tekoaikaan 12–13-vuotiaita. Toinen tekosarja kesti vuoden, toinen kolme kuukautta.

Oikeuden mukaan mies teki tytöille seksuaalisia tekoja, jotka olivat omiaan vahingoittamaan näiden kehitystä.

Toisen tytön kanssa mies oli oikeuden julkisen selosteen mukaan muun muassa oraalisessa ja vaginaalisessa yhdynnässä. Osa yhdynnöistä oli suojaamattomia.

Mies oli myös lähettänyt lapselle seksuaalisviritteisiä tai omista seksuaalisista haluistaan kertovia viestejä sekä kuvia sukupuolielimestään. Hän oli myös saanut lapsen lähettämään itselleen seksuaalisviritteisiä viestejä.

Oikeuden mukaan teot olivat törkeitä muun muassa lasten iän takia. Oikeus otti huomioon myös ison ikäeron lasten ja miehen välillä. Lisäksi miehellä oli erityinen luottamussuhde lapsiin.

Pidemmän tekosarjan mies oli myöntänyt, mutta lyhyemmän, kolme kuukautta kestäneen tekosarjan hän kiisti.

Siinä oikeus katsoi miehen olleen tytön kanssa oraalisessa yhdynnässä useita kertoja. Myös tähän rikokseen liittyi seksuaalisväritteisiä viestejä.

Mies myönsi lähettäneensä lapselle kahdenkeskisiä viestejä, jotka sisälsivät niin kutsuttuja pusu- ja sydän-emojeita, mutta hän kiisti kaikki seksuaaliset teot.

Syyte tuli näytettyä asianomistajan kertomuksella, jota asiassa esitetty muu henkilötodistelu sekä kirjalliset todisteet tukivat, oikeus totesi.

Oikeus määräsi miehen maksamaan toiselle uhrille 25 000 euron ja toiselle 8 000 euron kärsimyskorvaukset.

HS ei kerro tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.

Mies on työskennellyt luokanopettajana ainakin Kärkölässä. Hän erosi itse virastaan lokakuussa 2021 sen jälkeen, kun esihenkilöt olivat käyneet hänen kanssaan keskustelun suhtautumisesta oppilaisiin.

HS:n tiedossa ei ole, millä paikkakunnalla teot ovat tapahtuneet.

Kärkölän pormestari Markku Koskinen on vahvistanut HS:lle, että miehen käytöksessä suhteessa oppilaisiin oli ongelmia.

”Vanhemmilta tuli yhteydenottoja, joissa kysyttiin, onko kaikki kohdillaan. Saimme tietoa viestittelystä, joka oli siinä rajoilla, että onko se sopivaa. Kun asia otettiin puheeksi opettajan kanssa, hän irtisanoutui välittömästi.”

Koskisen tietojen mukaan viesteissä ei sinänsä ollut mitään rikokseen viittaavaa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat