Vastaamo-epäilty lähetti ranskalaisesta sellistä avun­pyynnön Suomeen

Vastaamon tietomurrosta epäiltyä Julius Kivimäkeä aiemmissa rikosasioissa edustanut asianajaja kertoo HS:lle, että Ranskassa perjantaina pidätetty epäilty on lähettänyt hänelle avunpyyntönsä.

Julius Kivimäkeä epäillään psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneesta tietomurrosta.

6.2. 14:35

PSYKOTERAPIAKESKUS Vastaamon tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki on viikonlopun aikana lähettänyt avunpyynnön häntä aiemmissa rikosasioissa edustaneelle asianajajalle Peter Jaarille.

Kivimäki pidätettiin perjantaina Ranskassa poliisin suorittaman kotihälytystehtävän yhteydessä.

”Epäilty on Ranskan poliisin välityksellä lähettänyt minulle avunpyyntönsä”, Jaari vahvistaa.

Jaari kertoo, ettei hän henkilökohtaisesti ole ollut Kivimäkeen minkäänlaisessa yhteydessä kuukausiin, ja ettei hänellä nyt ole tapauksesta uutta kerrottavaa. Viimeinen yhteydenpito Kivimäen kanssa tapahtui Jaarin mukaan loka–marraskuussa.

“Selvitämme parhaillamme voiko toimistomme ottaa tapauksen vastaan. Olen kyllä kiinnostunut hänen edustamisestaan ja olen tilanteen salliessa käytettävissä”, Jaari sanoo.

Jaari uskoo päätöksen Kivimäen edustamisesta syntyvän vielä tämän viikon aikana.

VASTAAMON tietomurrosta epäilty mies on tullut tunnetuksi nimellä Julius Kivimäki. Poliisin tiedoissa hänen nimekseen mainitaan Aleksanteri Tomminpoika Kivimäki.

Poliisi on yrittänyt tavoittaa Kivimäkeä Vastaamo-tapauksen epäiltynä viime syksystä lähtien. Hänet vangittiin poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa todennäköisin syin epäiltynä törkeän kiristyksen yrityksestä, törkeästä tietomurrosta ja törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat