”Järjettömät puuhailijat” tyhjensivät kymmeniä kellarikoppeja Tampereella – Matti Pelttarilta vietiin tuhansien eurojen aarre

Matti Pelttarin kellarikopista kelpasivat tuhansien eurojen arvoiset jääkiekkoilijoiden keräilykuvakansiot ja Marimekon takit. Poliisi kuvaa varkaiden toimintaa puuhailuksi, jossa ei ole järki mukana.

Tästä salkusta varkaat löysivät Matti Pelttarin arvokkaat keräilykuvakansiot.

8.2. 10:20

Tampereen Papinkadulla urakoitiin viime viikonloppuna, sillä varkaat murtautuivat kymmeniin varastokoppeihin. Varkaat kävivät samana yönä jopa kolmen eri taloyhtiön kellarissa.

Matti Pelttarin varastokopista hävisi omaisuutta tuhansien eurojen arvosta, sillä huomaamattomassa nahkasalkussa oli viisi jääkiekkoilijoiden keräilykuvia sisältävää kansiota.

”Yhteensä kuvia oli noin 1 500. Mukana oli harvinaisiakin kortteja ja yhteensä salkun sisältö oli 5 000–10 000 euron arvoinen”, Pelttari laskee.

Samasta kopista hävisi myös kymmenkunta takkia, joista viisi oli rouvan Marimekon valmistamia merkkituotteita.

Pelttari arvelee, että kellarikäytävässä on täytynyt olla isompi joukko varkaita. Lukonsangat oli leikattu poikki voimapihdeillä. Kellariin johtavasta metalliovesta löytyi vääntövälineen jälkiä.

”Pukupussit oli revitty yksitellen rikki ja valittu kellarista vain laadukkaimmat tuotteet. Myös laatikot oli pengottu ja valittu mukaan sopivat tavarat, kuten kuvakansiot”.

Yksi tai kaksi varasta eivät Pelttarin mielestä millään ole ehtineet mennä läpi niin tarkkaan ja niin monta varastokoppia.

Kellariin johtava metalliovi oli väännetty väkisin auki.

”Pelkästään meidän kellarissa oli avattu noin 15 koppia. Vähän isommat tavarat, kuten esimerkiksi rengassarjat oli jätetty paikoilleen, vaikka niiden rahaksi muuttaminen olisi ollut helppoa.”

Kovana jääkiekkomiehenä tunnetun Pelttarin varaston ehkä arvokkain esine oli myös jäänyt jäljelle. Se oli isä-Barkoville tehty varrestaan jatkettu jääkiekkomaila, jossa on myös Aleksander Barkovin nimmari.

Alueella on valvontakameroita, joten poliisi selvittää nyt, näkyvätkö varkaat ja kuljetusvälineet kameroiden tallenteissa.

Rikosylikomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista sanoo, että poliisille on jo tehty joitakin rikosilmoituksia. Poliisin tiedossa on kolme erillistä taloyhtiötä ja yhteensä kymmeniä tyhjennettyjä varastokoppeja.

Lukkojen lukituslenkit oli napsaistu voimapihdeillä poikki.

”Järki ei näissä tapauksissa ole mukana. Nämä ovat tyypillisiä päihdeongelmaisten puuhailuja. Varastetut tavarat yritetään jotenkin myydä eteenpäin tai sitten ne jäävät jonnekin lojumaan.”

Niemisen mukaan taloyhtiön selvittelevät nyt valvontakameroiden tallenteita sekä lukoissa käytettyjä avaimia ja niiden käyttöoikeuksia.

Rikosilmoitusten perusteella kellarista on kadonnut muun muassa vaatteita ja retkeilytarvikkeita.

Matti Pelttari arvelee, että varastetut tavarat menevät myyntiin netin kirpparipalveluihin.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat