Etelä-Pohjanmaalla paljastui vale­hoitaja

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on ilmennyt tapaus, jossa hoitaja on työskennellyt ilman ammattioikeutta ja tehtävään vaadittua pätevyyttä. Potilasturvallisuuden ei epäillä vaarantuneen tapauksen takia.

8.2. 17:12

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on paljastunut valehoitaja.

Hyvinvointialueen tiedotteen mukaan alueella on ilmennyt tapaus, jossa hoitajana työskennelleeltä henkilöltä ovat puuttuneet niin tehtävään vaadittu pätevyys kuin ammattioikeudetkin. Tapaus ilmeni hyvinvointialueen sisäisessä tarkastusmenettelyssä.

Tiedotteen mukaan kyseinen henkilö ei enää työskentele Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Hyvinvointialue tekee asiasta poliisille tutkintapyynnön.

Kyseinen hoitaja on työskennellyt maakunnassa kahdella eri alueella: Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa sekä Järvi-Pohjanmaalla.

Hänellä on ollut suoritettuna riittävä määrä opintoja hoitotyön sijaisuuksissa toimimiseen opiskeluaikana, mutta opintoja ei kuitenkaan ole suoritettu loppuun, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan hoitajan toiminnan ei epäillä aiheuttaneen potilaille vahinkoa tai että potilasturvallisuus olisi vaarantunut. Potilaat eivät myöskään ole tehneet hoitajasta valituksia.

Hyvinvointialueen valtuuttamat henkilöt tarkastavat kyseisen hoitajan potilaskontakteja ja käyvät läpi niihin liittyviä potilastietoja. Tiedotteen mukaan tapaus ei edellytä potilailta toimenpiteitä. Tarvittaessa heihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.

Hyvinvointialue aikoo lisäksi tarkastaa uudelleen koko sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstönsä pätevyydet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat