Myrskytuulia luvassa Suomen merialueille

Tuuli voimistuu mahdollisesti myrskyksi asti Perämerellä, Merenkurkussa ja paikoin Selkämerellä.

Voimakkaimmillaan tuuli on merellä todennäköisesti varhain torstaiaamuna.

8.2. 18:48

Sää on torstaina tuulista. Tuuli voimistuu jo keskiviikkona Lapissa ja länsirannikolla, ja torstaina tuuli puhaltaa voimakkaana pohjoisen lisäksi maan etelä- ja keskiosassa, Foreca kertoo nettisivuillaan.

”Tuuli voimistuu keskiviikkoillasta alkaen läntisillä merialueilla, jopa myrskyksi asti. Voimakkaimmillaan tuuli on merellä todennäköisesti varhain torstaiaamuna”, kertoo Forecan meteorologi Anna Latvala.

Hänen mukaansa tuuli voimistuu mahdollisesti myrskyksi asti Perämerellä, Merenkurkussa ja paikoin Selkämerellä. Länsirannikolla on monin paikoin myrskypuuskia eli puuskissa tuulen nopeus on vähintään 21 metriä sekunnissa.

Sisämaassa Suomen länsi- ja pohjoisosassa on torstaina aamulla ja päivällä laajalla alueella puuskissa tuulen nopeus 15–20 metriä sekunnissa. Latvalan mukaan tuuli vähitellen kuitenkin heikkenee Lapissa ja maan keskivaiheilla.

Etelässäkin on varsinkin rannikon lähellä torstain aikana voimakkaita puuskia, Latvala kertoo Forecan verkkosivuilla.

Ilmatieteen laitoksen mukaan torstaina voi tapahtua yksittäisiä tuulivahinkoja.

Lämpötila laskee torstaina Pohjois-Lapissa paikoin alle −5 celsiusasteeseen. Etelä-Suomesta Etelä-Lappiin ulottuvalla alueella päivälämpötila on Forecan mukaan enimmäkseen 0–3 astetta.

Pohjois-Suomessa saattaa sataa torstaina lunta. Heikkoja vesi- tai lumisateita voi tulla myös lännessä varsinkin Pohjanmaan maakunnassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat