Väkivaltaiset naamioryöstäjät tuotiin oikeuden eteen Tampereella – Päätekijälle pitkä vankeusrangaistus

Tuomiot liittyvät marraskuussa Tampereella tehtyihin ryöstöihin, jossa uhrit ryöstettiin veitsellä uhaten. Yksi tekijöistä tuomittiin 3 vuoden ja 7 kuukauden vankeuteen.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Tampereen katuryöstäjiä.

9.2. 13:22

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Serge Asifiwen kolmen vuoden ja seitsemän kuukauden vankeuteen muun muassa törkeästä ryöstöstä ja pahoinpitelyistä.

Tuomiot tulivat useammasta vuoden 2022 syys–marraskuussa sattuneesta tapahtumasta.

Asifiwe ja toinen tuntemattomaksi jäänyt henkilö olivat 12. marraskuuta houkutelleet uhrinsa Tampereen Sokoksen lähettyvillä sijaitsevalle sisäpihalle, missä he olivat väkivaltaa käyttäen ja sillä uhkaamalla saaneet anastettua uhriltaan puhelimen ja bussikortin.

Lue lisää: Kommando­­pipoiset katu­ryöstäjät herättävät huolta Tampereella

Sen jälkeen he olivat jälleen puukolla uhaten pakottaneet uhrin Hämeenkadulla sijaitsevalle pankkiautomaatille ja pakottaneet hänet nostamaan rahaa, mutta tilillä ei ollut varoja. Tämän jälkeen he olivat poistuneet paikalta.

Myöhemmin 18. marraskuuta Asifiwe oli yhdessä kolmen muun henkilön kanssa ryöstänyt toisen henkilön. Maskein ja hupuin varustautuneet tekijät olivat kävelleet Tammelan puistokadulla uhrin luokse, minkä jälkeen Asifiwe oli lyönyt uhria nyrkillä.

Uhrin lähdettyä pakenemaan nelikko kaatoi hänet maahan ja ryhtyi potkimaan. Uhria oli uhkailtu puukolla, minkä seurauksena hän luovutti tekijöille lompakkonsa ja puhelimensa. Tekijät pakenivat paikalta anastettu omaisuus mukanaan. Kolme muuta tekijää olivat tekoaikaan alaikäisiä.

Aiemmin lokakuussa Asifiwe syyllistyi käräjäoikeuden mukaan myös kahteen pahoinpitelyyn. Asifiwe on potkinut, töninyt ja lyönyt nyrkillä kahta eri asianomistajaa, mistä oli seurannut heille muun muassa poskiluun ja nenän murtumia.

Käräjäoikeus tuomitsi Asifiwen myös maksamattomasta taksimatkasta syntyneestä lievästä petoksesta, huumausaineiden käyttörikoksesta sekä julkisella paikalla toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Näistä rikoksista tuomioksi määrättiin yhteensä kolme vuotta ja seitsemän kuukautta vankeutta.

Asifiwe määrättiin korvaamaan uhreille oikeidenkäyntikulujen lisäksi myös useita tuhansia euroja korvauksia kivusta ja särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Toisessa ryöstössä mukana olleille kolmelle muulle henkilölle käräjäoikeus antoi tuomiot joko ryöstöstä nuorena henkilönä tai avunannosta ryöstöön nuorena henkilönä, sillä teko oli tehty alle 18-vuotiaana.

Kaksi henkilöä tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja yksi 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Vastaajista Asifiwe määrätään pidettäväksi edelleen vangittuna ja hänet passitetaan vankilaan rangaistusta suorittamaan.

Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat