Poliisi: Kuolleet naiset löytyivät parkki­paikalta – HS tavoitti lähellä työskentelevän miehen

Savon Sanomien mukaan äiti ja tytär löytyivät kuolleina parkkipaikalta Tahkolla.

15.2. 12:56 | Päivitetty 15.2. 17:32

Kaksi naista löytyi kuolleena Tahkolta, kertoo Savon Sanomat. Lehden mukaan kuolleet olivat yläsavolaiset 43-vuotias nainen ja hänen yli 20-vuotias tyttärensä.

Lehden mukaan äiti ja tytär löytyivät kuolleina parkkipaikalta Tahkon alueelta. Äiti ja tytär olivat lähteneet Tahkolle yritystoimintansa vuoksi.

Itä-Suomen poliisi vahvisti keskiviikkona iltapäivällä tiedotteessaan, että kaksi Iisalmessa kadonnutta naista löytyivät torstaina 9. helmikuuta. Poliisin mukaan heidät ilmoitettiin kadonneeksi Iisalmessa päivää aiemmin.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tiina Borg vahvistaa, että kuolleet löydettiin parkkipaikalta Tahkon keskustassa. Sen tarkemmin hän ei kommentoi paikkaa, josta kuolleet löydettiin.

Borg ei myöskään ota kantaa kuolleiden mahdollisiin sukulaisuussuhteisiin tai ikiin.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan kuolleet olivat suomalaisia, Iisalmesta kotoisin olevia yksityisyrittäjiä. Lehden tietojen mukaan he pitivät alueella ruuanmyyntivaunua.

Borgin mukaan poliisi löysi kuolleet omien tutkinnallisten toimenpiteidensä myötä alle vuorokausi sen jälkeen, kun naiset ilmoitettiin kadonneiksi.

Ruumiista ei löytynyt ulkoisen väkivallan merkkejä, eikä poliisi ei epäile kuolemiin liittyvän rikosta. Poliisi jatkaa tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä.

Borgin mukaan kuolleet ”eivät olleet autossa, eivätkä ulkosalla”.

”Se yksityiskohtaisempi tieto, mistä heidät on parkkipaikalla löydetty, liittyy oleellisesti kuolemansyyn tutkintaan”, Borg sanoo.

Savon Sanomien mukaan poliisi tutkii yhtenä kuolemien aiheuttajana häkää, jota olisi voinut päästä autoon teknisen vian vuoksi. Borg ei vahvista tietoa, että kuolemiin liittyisi häkä.

Tahkolla työskentelevän miehen mukaan kyseinen parkkipaikka sijaitsee keskeisellä paikalla Tahkon keskustassa. Parkkipaikan ympärillä on useita liiketiloja.

Miehen mukaan paikalla oli viime viikon torstaina päivällä virkavaltaa, mikä herätti hämmennystä paikallisissa ihmisissä.

Mies kertoo, että parkkipaikalla oli auton perässä vedettävä ruoanmyyntivaunu, jonka kyljissä ei ollut minkään yrityksen teippauksia tai muutakaan tekstiä. Hän ei kuitenkaan tiedä, löytyivätkö ruumiit vaunusta vai jostain muualta.

Hänen mukaansa vaunu oli ollut kyseisellä parkkipaikalla maksimissaan puolitoista viikkoa. Kyseessä ei kuitenkaan ole sellainen ruoanmyyntivaunu, joka olisi parkkipaikalla vakinaisesti.

Miehen mukaan vaunu on sittemmin viety pois.

Uutista päivitetty poliisin tiedotteen pohjalta.

Oikaisu 15.2.2023 kello 13.14: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että äiti ja tytär olisivat olleet kateissa kaksi viikkoa. He katosivat helmikuun alussa, mutta heidät löydettiin viikko sitten, joten he ehtivät olla kateissa noin viikon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat