Kadetti sai tammikuussa harjoituksessa ampuma­vamman, Puolustusvoimat aloittaa tapauksesta tutkinnan

Maanpuolustuskorkeakoulun ampumaharjoituksessa sattui tammikuussa onnettomuus, jossa kadetti sai ampumavamman olkapäähänsä.

15.2. 16:58

Puolustusvoimat suorittaa turvallisuustutkinnan Vuosangan ampuma- ja harjoitusalueella tammikuussa tapahtuneesta ampumaonnettomuudesta.

Kuhmon Vuosangassa pidetyssä Maanpuolustuskorkeakoulun ampumaharjoituksessa sattui 16. tammikuuta onnettomuus, jossa loukkaantui yksi kadetti. Hän sai ampumavamman olkapäähänsä.

Puolustusvoimien tiedotteen mukaan tutkinnan avulla pyritään parantamaan turvallisuutta. Sen tavoitteena on vastaavien onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ennaltaehkäisy, vahinkojen rajoittaminen sekä toiminnan kehittäminen.

Puolustusvoimat kertoo tiedottavansa turvallisuustutkinnan tuloksista sitten, kun tutkinta valmistuu.

Myös poliisi on aloittanut esitutkinnan onnettomuudesta.

Oulun poliisilaitos kertoi aiemmin, että onnettomuus johtui tahattomasta aseen laukeamisesta. Sen taas aiheutti liukastuminen.

Tapauksen tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Tiina Sarpasannan mukaan tahattomasti lauennut ase ei ollut onnettomuudessa loukkaantuneen kadetin hallussa.

Maanpuolustuskorkeakoulun mukaan kadetille annettiin paikan päällä ensiapua ja hänet toimitettiin Kainuun keskussairaalaan jatkohoitoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat