Yle: Tuomioistuin päätti luovuttaa Kivimäen Suomeen – krp odottaa vielä yhteydenottoa Ranskasta

Keskusrikospoliisin mukaan Kivimäen luovuttamisen aikataulu ratkeaa todennäköisesti sitten, kun Ranskan viranomaiset ovat toimittaneet Suomeen virallisen luovutuspäätöksen.

Vastaamon tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki otettiin kiinni Ranskassa helmikuun alussa.

15.2. 18:11

Versaillesin muutoksenhakutuomioistuin Ranskassa on keskiviikkona päättänyt, että psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki voidaan luovuttaa Suomeen, kertoo Yle.

Asian vahvistaa Ylelle oikeuden tiedotusjohtaja Robin Muracciole.

Ylen mukaan syyttäjä ehdotti keskiviikkona järjestetyssä oikeudenkäynnissä Kivimäen luovuttamista Suomen viranomaisille, eikä Kivimäki vastustanut luovutusta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Leponen keskusrikospoliisista kertoo HS:lle, että heillä ei ole vielä tietoa luovuttamiseen liittyvästä päätöksestä Ranskan viranomaisilta.

Leposen mukaan aikataulu luovuttamisen suhteen ratkennee siinä vaiheessa, kun virallinen päätös on saatu.

”Odotamme ensin virallisen luovutuspäätöksen saapumista virallista reittiä ja sen jälkeen ryhdymme valmistelemaan luovutusta yhdessä Ranskan viranomaisten kanssa”, Leponen kertoo HS:lle tekstiviestitse.

Kivimäen asianajaja Peter Jaari kertoo HS:lle tekstiviestitse lukeneensa Ylen artikkelista, ettei Kivimäki vastusta luovuttamista, mutta muuta tietoa hänellä ei asiasta ole.

Jaarin mukaan tuomioistuin on määrännyt hänet Kivimäen pyynnöstä tämän edustajaksi.

”Minulle välitettiin Ranskasta tieto ja sen jälkeen hain määräyksen tuomioistuimelta”, Jaari kertoo viestissään.

Jaari ei kommentoinut, onko hän ollut henkilökohtaisesti yhteydessä Kivimäen kanssa.

Kivimäki otettiin kiinni Ranskan Courbevoiessa tavallisen poliisitehtävän yhteydessä viime 3. helmikuuta.

Kivimäkeä epäillään psykoterapiakeskus Vastaamon potilastietojen vuotamisesta julkisuuteen. Poliisin tiedoissa hänen nimekseen mainitaan Aleksanteri Tomminpoika Kivimäki.

Poliisi on yrittänyt tavoittaa Kivimäkeä Vastaamo-tapauksen epäiltynä viime syksystä lähtien.

Kivimäki vangittiin poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa todennäköisin syin epäiltynä törkeän kiristyksen yrityksestä, törkeästä tietomurrosta ja törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat